Catalunya Diari

Cervera vol tenir universitat pròpia

Cervera vol tenir universitat pròpia| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Cervera (arxiu)

 Entre totes les accions i propostes que s’estan treballant, Royes explicarà que es considera bàsic poder disposar de l’espai que actualment ocupa el Dipòsit d’Arxius de la Generalitat, dos plantes de l’ala nord de l’edifici, al carrer Manel Ibarra. No obstant, el paer en cap va indicat al conseller que un cop tinguin una primera proposta de projecte pel que fa a l’ocupació dels espais de la Universitat es trobarien de nou per valorar les possibilitats d’inversió de la Generalitat de Catalunya. El mateix conseller de Cultura és també el president del Plenari del Patronat de la Universitat de Cervera.
 
Un altre tema tractat durant la reunió del passat dia 8 de juny va ser la demanda de la ciutat de Cervera de ser considerada 'Ciutat del foc' per poder tenir més facilitats a l’hora d’organitzar actes amb pirotècnica, especialment per l’Aquelarre i la Festa Major. En aquest punt, el conseller es va mostrar totalment disposat a col·laborar amb Cervera ateses les limitacions de la nova normativa europea, però especialment per la gran capacitat de la ciutat per defensar i potenciar la cultura popular.
 
També es va posar sobre la taula la voluntat de Cervera de tenir una participació evident i protagonisme en els actes de commemoració del 300 aniversari del 1714. Properament es parlarà amb la Comissió organitzadora, dirigida pel periodista Miquel Calzada. I finalment, el conseller Mascarell va mostrar molt interès pel projecte de la ciutat de Cervera per ser un destí turístic cultural i va demanar estar-ne puntualment informat, mentre manifestava el seu suport atès el gran potencial de la capital de la Segarra.


Comentaris

envia el comentari