Catalunya Diari

Cicle de tres monòlegs d'humor a Tàrrega per cloure la temporada d'arts escèniques

Cicle de tres monòlegs d'humor a Tàrrega per cloure la temporada d'arts escèniques| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 Tots tres portaran a escena al Teatre Ateneu els seus darrers muntatges: 'Penèlope', 'Acorar' i 'Temps' respectivament. A banda de les entrades individuals (a partir de 8 euros), s’ha posat a la venda un abonament especial per als tres espectacles a partir de 15 euros.
 
18 de gener: 'Penèlope' amb Pepa Plana
La singular Pepa Plana obrirà aquest cicle de monòlegs el dissabte 18 de gener a les 22.00 hores amb la seva 'Penèlope', revisió del personatge literari d’Homer. Tot esperant que el seu marit Ulisses torni de la guerra de Troia, aquesta Penèlope també oblida les penes cosint, si bé és més descarada i irreverent que l’original. La pallassa catalana més universal torna així a Tàrrega després de la seva aplaudida col·laboració amb Cirque du Solei. A més, com activitat paral·lela, Pepa Plana impartirà una master-class (18.00 hores) adreçada a aficionats i iniciats a la interpretació.
 
1 de febrer: 'Acorar' amb Toni Gomila
La següent cita serà el dissabte 1 de febrer a les 22.00 hores de la mà de la companyia mallorquina Produccions de Ferro amb Toni Gomila al capdavant. Acorar és una reflexió en clau de comèdia sobre la identitat col·lectiva dels pobles. El text pren per excusa narrativa la festa de la matança del porc a Mallorca i d’aquí el títol de l’espectacle (“acorar” significa “aniquilar”). Es tracta d’un monòleg visceral que plasma la fi de la Mallorca tradicional. El muntatge, seleccionat dins la Xarxa Alcover de difusió de les arts escèniques dels Països Catalans, ha rebut el Premi Serra d’Or 2013 al millor text de teatre en català. Després de la funció, al Local de la Societat Ateneu, Toni Gomila participarà en un col·loqui sobre l’espectacle.
 
15 de febrer: 'Temps' amb Quim Masferrer
Finalment, el dissabte 15 de febrer a les 22.00 hores Quim Masferrer (ara triomfant a la televisió amb El foraster) i el seu Teatre de Guerrilla portaran a escena la tragicomèdia 'Temps'. Masferrer dóna vida a un pacient al qual li comuniquen que li queda una hora i mitja de vida. Ara tindrà la llibertat de passar comptes, de dir tot el que pensa, de ser sincer per una vegada. Una hora i mitja d’intensa tristesa, de crítica desbocada, d’ironia, de comiats, planys, records... L’obra, dirigida per Ramon Fontserè (membre dels Joglars), compta amb escenografia del targarí Llorenç Corbella. Després de la funció, al Local de la Societat Ateneu, l’actor Quim Masferrer i l’escenògraf Llorenç Corbella participaran en una tertúlia sobre l’espectacle.
 
Les entrades es podran adquirir a les taquilles del Teatre Ateneu, ubicat a la Plaça del Carme, 12, una hora abans de cada funció o a través del Telentrada al web www.telentrada.com o al telèfon 902 10 12 12.


Comentaris

envia el comentari