Catalunya Diari

Comença el 5è del Festival de Pasqua de Cervera

Comença el 5è del Festival de Pasqua de Cervera| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Cervera

 

El Festival de Pasqua de Cervera, un esdeveniment consolidat dins el panorama de la música clàssica catalana, comença aquest dijous, dia 26 de març, la cinquena edició. Enguany es dedica a la figura de Joan Manén i commemora el 80è aniversari dels compositors Jordi Cervelló i Josep Soler. 

El Festival ha començat aquest dijous a les 11.00 hores al Paranimf de la Universitat amb l’espectacle infantil 'El Carnaval dels Animals', de Camille Saint-Saëns, protagonitzat per Lleidart Ensemble. Animals disfressats d’instruments i intèrprets amb sons d’animals. Una obra pensada amb sàtira i crítica pel compositor que ens apropa a un món únic de fantasia i música.
 
El primer cap de setmana comença amb un concert. Serà aquest divendres, dia 27 de març, a les 22.00 hores, al Paranimf de la Universitat, 'En Tirant lo Blanc a Grècia'. Una coproducció del Teatre Nacional de Catalunya i l’Escola Superior de Música de Catalunya que recupera l’òpera bufa que va compondre Joan Altisent (1891-1971) amb text de l’escriptor Joan Sales (1912 – 1983). Aquesta proposta compta amb la coordinació i direcció musical de la cantant i professora de l’ESMUC Ofèlia Sala, i amb la participació del pianista Gregori Ferrer i dels cantants Francesc Ortega, Jorge Abarza, Anabel Pérez, Néstor Pindado, Sílvia Sabater, Virgínia Patterson, Albert Cabero i Robert Garrigós, alguns dels quals han estat becats per la Fundació Victòria de los Ángeles. 
 
Finalment, aquests tres primers dies de Festival es tancaran diumenge 29 de març, a les 19.00 hores, al Paranimf de la Universitat amb el concert del Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, que estarà dedicat a la música per a cor i cobla i comptarà amb la col·laboració del pianista Josep Buforn, i amb la direcció d’Òscar Boada. El programa inclourà obres d’Eduard Toldrà, el Nigra Sum de Pau Casals, el poema coral 'La llegenda de Sant Nicolau', acompanyada de l’Himne al gloriós Sant Nicolau i La mare de Déu de P. Àngel Rodamilans, la instrumentació per a cobla de la Missa brevis, opus 110, escrita per al Cor Vivaldi el 2008 de Salvador Brotons i el Concert per a piano i cobla sobre temes de Mar i cel d’Albert Guinovart. Finalment, i com a tancament del programa, hi trobem l’obra 'Cantate Domino' del jove compositor basc Josu Elberdin.
 
La següent cita important del Festival serà el concert del 5è aniversari el dijous 2 d’abril, a les 21.00 hores, també al Paranimf de la Universitat de Cervera, que ha convidat el compositor Joan Albert Amargós a dirigir la seva cantanta 'Mil·lenàrium', així com l’arranjament d’algunes cançons de Joan Manuel Serrat que han titulat 'Serrat Simfònic' i que estaran interpretades pel cantautor solsoní Roger Mas. Xavier Puig dirigirà la primera part d’aquest concert, en la s’interpretarà l’obra 'Fanfara-Els tres tambors' de Jordi Cervelló i s’estrenarà la 'Rapsòdia Catalana' per a piano i orquestra de Joan Manén amb la interpretació del pianista Daniel Blanch i de la soprano Sandra Roset. Un concert simfònic que compta amb la col·laboració de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, la Coral Ginesta de Cervera i la Coral Infantil 'Nova Cervera'. 
 
El 5è Festival de Pasqua de Cervera continuarà fins al dissabte 4 d’abril amb més propostes musicals del nostre país i per a tots els públics. 


Comentaris

envia el comentari