Catalunya Diari

Comença el curs escolar amb normalitat a Lleida

Comença el curs escolar amb normalitat a Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

Uns 80.000 alumnes han començat aquest dilluns el nou curs escolar 2014-2015. El director dels SSTT d'Ensenyament, Miquel Ángel Cullerés, ha volgut agrair "als docents la seva tasca i als ajuntaments l’esforç en el manteniment dels centres que han permès arrencar el curs amb normalitat”.


L’Ajuntament de Lleida ha iniciat el curs escolar realitzant millores als entorns escolars amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat i incrementar la seguretat en les zones d’accés a les escoles. A les actuacions que es realitzen periòdicament cal sumar les realitzades recentment al col·legi Dominiques, a l'Episcopal, a la Sagrada Família i al Riu Segre. En el cas de les Dominiques s’ha construït un pas elevat a la zona de vianants que dóna accés a l’entrada del centre, al carrer Vallcalent, entre els carrers Pica d’Estats i Magí Morera. A més, s’ha reforçat la senyalització de la zona 30 i també es millorarà l’entrada amb mobiliari urbà. Pel que fa al col·legi Episcopal l’accés escolar s’ha millorat, tot i les diverses queixes, amb la rotonda a la cruïlla dels carrers Pius XII amb Roca Labrador i Joan Miró, complementant-ho amb mobiliari urbà. A la vegada, s’han creat dos nous passos de vianants, s’ha eliminat l’espai per a vehicles estacionats a la cruïlla i s’ha habilitat estacionament de rotació. Es realitzarà una segona fase que consistirà en la “pacificació” del carrer Doctor Combelles, just davant el col·legi, així com actuacions complementàries a l’entorn de la rotonda de Pius XII.
A la Sagrada Família, s’ha fet la millora i la reordenació al carrer Comtes d’Urgell, ampliant la vorera davant del centre i també s’ha reordenat la zona que envolta el centre educatiu Riu Segre a Pardinyes, on s’ha habilitat d’una vorera per garantir l’accés dels infants i famílies fins a la sortida del cicle infantil, i s’ha arranjat l’espai garantint l’accés i l’estacionament de vehicles sense afectar el pas de la comunitat educativa i dels usuaris al complex esportiu del costat. Les obres abracen l’espai des del Centre de Piragüisme de Lleida – Saúl Craviotto fins darrere del Gimnàs Trèvol. Així, es col·locaran tres pilones a banda i banda de la sortida del Centre de Piragüisme.
A aquestes obres s’han d’afegir les que s’han fet enguany a l’Escola Bressol Municipal El Gargot. A través del projecte Entorns Escolars Segurs, l’Ajuntament de Lleida ha actuat en una quinzena de centres.Una xarxa de 18 escoles bressol
875 alumnes assistiran aquest curs a la xarxa d’Escoles Bressol de Lleida, integrada per 18 centres. L’horari de les escoles es manté flexible amb entrada entre les 08.00 i les 09.00 hores i sortida de les 16.30 a les 17.30 hores. Els centres ofereixen servei de menjador, que manté el preu congelat per tercer any consecutiu.

El regidor d’Educació, Jesús Castillo, juntament amb el Director dels SSTT d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, ha visitat l’Escola Bressol Municipal de la Bordeta coincidint amb el primer dia de curs. Aquests primers dies els alumnes de les Escoles Bressol fan adaptació i s’incorporen a les aules progressivament.

Nou edifici a l'escola La Valira de la Seu
Concretament a la Seu, 3.138 alumnes són els que han iniciat aquest dilluns les clases. La novetat més destacada és el nou edifici que estrena l'escola La Valira. Al respecte, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha destacat que “s'ha treballat intensament durant tot l'estiu per tal que aquesta escola pogués iniciar el nou curs al nou equipament”. Així mateix, considera que amb l'estrena d'aquest nou centre educatiu la ciutat viu “un moment històric, ja que no només dóna resposta a les famílies dels alumnes de l'escola La Valira sinó que, a més a més, a partir del pròxim curs escolar 2015-2016, s'iniciarà com a nou institut”.

Per la seva banda, la directora d'aquesta escola, Queralt Peguera, ha manifestat que “estem molt contents de poder estrenar aquest nou equipament” i ha afirmat que s'hi han pogut iniciar les classes “amb absoluta normalitat”. L'escola La Valira compta amb un total de 108 alumnes que van des de P3 fins a quart curs de primària.

Les llars d'infants de Tàrrega guanyen alumnes
Les dues escoles bressol de titularitat municipal de Tàrrega (El Niu i La Pau) han iniciat el curs amb un total de 148 alumnes, 28 més que en el curs anterior. Aquesta xifra suposa un augment del 23% de matriculacions i un 97,3% d’ocupació, amb només 4 places vacants. La capital de l’Urgell experimenta així un increment de població escolar 0-3 anys després de les davallades registrades els dos darrers anys.

Pel que fa a Educació Infantil i Primària, el curs escolar 2014-2015 a Tàrrega ha arrencat amb un total de 1.780 alumnes, fet que suposa un lleuger descens del 0,2% (5 alumnes menys que el curs anterior). Pel que fa a Educació Secundària s’han matriculat un total de 950 alumnes, amb un augment del 5,5% (50 alumnes més). La distribució per centres és: Escola Àngel Guimerà (381 alumnes), Escola Jacint Verdaguer (444), Escola Maria Mercè Marçal (311), Col·legi Sant Josep (643), Escola Pia (343), Institut Manuel de Pedrolo (368) i Institut Alfons Costafreda (240).


Comentaris

envia el comentari