Catalunya Diari

Comença la temporada d'hivern a l'aeroport de Lleida-Alguaire amb el 95% d'ocupació dels vols

Comença la temporada d'hivern a l'aeroport de Lleida-Alguaire amb el 95% d'ocupació dels vols| Text i fotografía: ACN

 

L'aeroport de Lleida-Alguaire ha iniciat aquest diumenge la temporada d'hivern amb quatre vols procedents del Regne Unit que han arribat amb un 95% d'ocupació. Són passatgers que majoritàriament tenen com a destí final les pistes d'esquí andorranes.

Aquesta vegada la boira ha marxat a temps i els quatre avions amb 680 passatgers han aterrat amb normalitat. Dos procedien de Londres, un de Manchester i un altre de Birmingham. Aquest any la novetat és que el tour-operador britànic que organitza els vols, Neilson Thomas Cook, ha contractat avions més grans de la companyia escandinava Norwegian Air, amb la qual cosa, si la manca de neu no ho espatlla, el trànsit a l'aeroport podria superar els 24.500 de l'última temporada d'hivern.
 
Segons el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, el tour-operador manifesta que té moltes reserves per a les pròximes setmanes i, per tant, les expectatives són bones. Els vols des del Regne Unit s'allargaran fins el 10 d'abril. El 15 de gener començaran les connexions entre Tel-Aviv i Alguaire per part de la companyia israeliana Arkia.
 
D'altra banda, Farré ha explicat que les negociacions amb Neilson estan obertes ja que aquest és el cinquè i últim any de l'acord actual amb el tour-operador. L'objectiu, òbviament, és garantir la continuïtat futura dels vols des del Regne Unit a l'aeroport lleidatà.
 
Fins a 72 vols durant la temporada d'hivern
Segons ha informat la Generalitat, en total seran 72 vols els que operaran des de la tercera setmana de desembre i fins a mitjans d'abril a l'aeroport de Lleida-Alguaire, a més dels dos setmanals (cada divendres i cada diumenge) que ofereix durant tot l'any Air Nostrum a Palma de Mallorca. L'any passat la temporada d'hivern va transportar més de 24.500 passatgers.
 
Neilson ha concentrat aquesta vegada l'aeroport d'origen a Londres-Gatwick amb dos vols cada diumenge. L'any passat només hi havia un vol des de Londres i aquest any n'hi ha dos que substitueixen els vols de Bristol i Southampton. Els avions són aquesta temporada de quasi 200 passatgers, excepte l'avió de Birmingham, d'uns 100 passatgers.
 
Així, Neilson ofereix 4 vols setmanals cada diumenge procedents de Manchester, Birmingham i Londres- Gatwick des del 20 de desembre i fins al 10 d'abril.
 
Els vols d'Arkia a Tel-Aviv començaran el 15 de gener. Aquesta companyia ofereix un vol a la setmana fins al 25 de març. Per tant, el total de vols procedents de la segona ciutat més gran d'Israel seran 11.
 


Comentaris

envia el comentari