Catalunya Diari

Comencen a construir a l'aeroport d'Alguaire un hangar provisional per al trasllat de l'aeroclub des d'Alfés

Comencen a construir a l'aeroport d'Alguaire un hangar provisional per al trasllat de l'aeroclub des d'Alfés| Text i fotografia: ACN

L'activitat aeronàutica a Alfés es pot allargar com a màxim fins al 3 d'agost, quan farà dos mesos de la resolució del departament de Territori i Sostenibilitat que exigeix el compliment de la sentència que obliga a tancar la instal·lació i traslladar les operacions a l'aeroport d'Alguaire. És per això que aquest dijous ha començat la construcció d'un hangar provisional a l'aeroport de Lleida-Alguaire perquè en pugui fer ús l'Aeroclub de Lleida.

L'hangar provisional està previst que estigui acabat aquest cap de setmana, mentre l'hangar definitiu està pendent de l'aprovació del projecte executiu i el delegat del Govern de Lleida, Ramon Farré, calcula que podria estar disponible al novembre.

La sentència que ordena el tancament de l'aeròdrom d'Alfés va ser emesa pel TSJC i ratificada pel Tribunal Suprem i dóna la raó als ecologistes, ja que reconeix que el vol d'avionetes és incompatible amb la preservació de l'espai protegit de la timoneda d'Alfés i les aus que hi habiten. Cal recordar que l'aeròdrom s'ubica enmig d'una timoneda reconeguda com a PEIN (Pla d'Espais d'Interès Natural) i declarada zona d'especial protecció d'aus (ZEPA).

El tancament i trasllat de l'aeròdrom només es podia evitar si prosperava el recurs presentat per l'aeroclub de Lleida davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) demanant la nul·litat del procés judicial per indefensió. El TSJC però, segons Farré, encara no s'ha pronunciat al respecte i per això estan construint l'hangar provisional, "perquè l'aerolub pugui seguir desenvolupant la seva activitat".

Pel que fa a l'hangar definitiu, Farré calcula que la seva construcció es podria dur a terme en tres mesos, des que s'aprovi el projecte executiu. Per tant, podria estar operatiu al novembre. S'està negociant també que l'hangar definitiu aculli instal·lacions pròpies d'un aeroclub, com ara un petit despatx.

Pel que fa a l'ús de l'aeroport, Farré ha explicat que l'Aeroclub de Lleida s'haurà d'adaptar als vols regulars de Lleida-Alguaire. I ha afegit: "Es tracta d'un aeroport internacional i cal sotmetre's als seus requeriments".


Comentaris

envia el comentari