Catalunya Diari

Comencen els treballs per fer un pas soterrat a les vies del tren de Mollerussa

Comencen els treballs per fer un pas soterrat a les vies del tren de Mollerussa| ACN - Fotografia: Generalitat de Catalunya / Ajuntament de Mollerussa

Els treballs per construir un pas soterrat a les vies del tren de Mollerussa han començat oficialment aquest dilluns al matí. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha signat el conveni amb l'Ajuntament de Mollerussa per formalitzar els treballs, que s'allargaran fins a final d'any.

L'obra complementarà l'accés a la futura estació d'autobusos de la capital del Pla d'Urgell, que es farà a l'entorn de l'estació de tren després de desencallar un conveni amb Adif sobre els terrenys on s'ha de fer. En aquest sentit, Font i l'alcalde de la localitat, Marc Solsona, han signat també la licitació d'obres d'aquest equipament que estarà enllestit a l'estiu de 2017. Els dos projectes tenen un pressupost de més de 2 milions d'euros i s'espera que serveixin per guanyar en seguretat i també articular i reactivar aquesta part de la ciutat.

Amb el conveni signat aquest dilluns entre l'Ajuntament de Mollerussa i el Govern, les dues parts han coincidit en afirmar que s'ha saldat un ''deute històric'' que servirà per articular aquesta part de la ciutat que en els darrers anys havia quedat deteriorada. Solsona ha destacat que el pas soterrat que connectarà l'estació de tren amb la futura estació d'autobusos, a banda de connectar la ciutat per fer-la més ''permeable'' també és un guany en seguretat i també per poder gestionar de manera ''integral'' una zona de la ciutat ''molt potent''.

En aquest sentit, tant Solsona com Font s'han mostrat convençuts que un cop les dues estacions estiguin concentrades en un mateix punt s'aconseguirà que la gent faci un major ús del transport públic. Font ha matisat però en aquest punt que perquè això sigui així també cal un esforç per millorar l'oferta de transport públic i per tant la connectivitat entre Lleida i Barcelona.

El cost del pas soterrat i de l'estació d'autobusos és de 2.078.600 euros que assumirà íntegrament el Govern mentre que l'Ajuntament es fa càrrec del manteniment i cedeix els terrenys per construir-la. Un cop obtinguts tots els permisos necessaris per part d'Adif els treballs previs d'aquest pas soterrat, que tindrà una amplada de 5 metres, han començat ja aquest dilluns. L'actuació obligarà a tallar el servei ferroviària durant un cap de setmana, que es fixarà en les properes setmanes. Això permetrà tallar les vies i col·locar el calaix que conformarà l'estructura del pas inferior.

D'altra banda, està previst que una vegada finalitzin els treballs del pas soterrat comencin els de la nova estació d'autobusos, que substituirà l'actual, emplaçada dins el nucli urbà, i a la que se li donarà una altra utilitat. La nova estació s'ubicarà en uns terrenys situats davant l'estació de tren, a la banda nord de les vies. A banda de les andanes per als autocars, l'estació comptarà amb una sala d'espera coberta i un servei públic, entre d'altres.


Comentaris

envia el comentari