Catalunya Diari

Comencen les obres per a reforçar la protecció de talussos a la C-14 a Organyà

Comencen les obres per a reforçar la protecció de talussos a la C-14 a Organyà| Redacció - Fotografia: www.cablered.es

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha començat aquest dimarts les obres de reforç de la protecció de talussos de la C-14, en un tram al seu pas per Organyà, per tal d’evitar la caiguda de blocs de pedra a la carretera i afavorir la seguretat viària. Els treballs tenen un pressupost de 250.000 euros i finalitzaran en dos mesos, aproximadament.

El tram on s’actuarà té una longitud d’uns 400 metres, a l’entorn del túnel d’Organyà. Les tasques que s’executaran són principalment:
- Sanejament previ d’uns 800 metres quadrats de front rocós per tal d’extraure els blocs que podrien presentar un risc de caure fins a la carretera.
- Implantació de 55 metres de barreres dinàmiques, de 5 metres d’alçada, distribuïdes en forma de visera entre les boques nord i sud del túnel.
- Col·locació de 240 metres quadrats de malla metàl·lica
- Col·locació de 140 metres quadrats de malla dinàmica
 
Els primers treballs que es portaran a terme són el sanejament dels talussos, que podran comportar talls puntuals al trànsit dels dos sentits de la carretera. Quan es produeixin aquestes afectacions, es desviarà el trànsit per la carretera antiga, tot donant pas alternatiu als vehicles. Una vegada finalitzada la jornada d’obres, es restablirà el trànsit en els dos sentits.


Comentaris

envia el comentari