Catalunya Diari

Comencen obres d'adequació a l'heliport de Port del Comte

Comencen obres d'adequació a l'heliport de Port del Comte| Redacció - Fotografia: Generalitat de Catalunya

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat obres de millora i manteniment de l’heliport de Port del Comte, al Solsonès, que permetran adequar la infraestructura a les necessitats vigents i millorar-ne la seguretat.

Aquesta actuació s’emmarca en el pla de manteniment i millora de 12 heliports d’emergències que el Departament està portant a terme des de l’any passat. Fins al moment, s’ha actuat set heliports (Campdevànol, La Molina, Tírvia, Tremp, Boca Sud del Túnel de Vielha, Vilaller i Berga), i des de fa dues setmanes treballa a l’heliport de Vallter 2000. L’actuació a Port del Comte comportarà un cost aproximat de 23.900 euros. 
 
Concretament, les obres que ara s’inicien consistiran en les actuacions següents:
Repavimentació de la plataforma de l’heliport: s’eliminarà el paviment existent i s’hi estendrà un de nou, que millorarà la seguretat en les maniobres d’enlairament i aterratge, així com la circulació de vehicles d’emergència.
 
- Millora dels accessos: es construirà un nou accés per a facilitar la circulació dels vehicles d’emergència a l’interior de la plataforma de l’heliport. Tindrà una longitud de 22,3 metres, amb 3,5 metres d’amplada. D’altra banda, s’adequarà el camí exterior d’accés a l’heliport fins a la tanca perquè els vehicles hi puguin accedir fàcilment.
 
- Millora de la senyalització: es renovarà la senyalització horitzontal i vertical, tant a la plataforma interior com a l’exterior i els accessos. Pel que fa a la senyalització vertical, s’instal·laran un total de 20 senyals de prohibició del pas entre la porta i el tancat perimetral, amb una separació de 10 metres entre cadascuna d’elles. Finalment, es col·locaran 2 senyals al camí d’entrada a l’heliport per a prohibir l’accés als vehicles que no siguin d’emergència.
 
- Renovació del tancat perimetral: se substituirà la malla existent per un tancament de fusta en una longitud total de 172 metres, i amb una alçada d’1,1 metres. El tancament inclourà una barrera de castanyer per contenir la neu, d’acord amb la normativa vigent. També s’instal·larà una porta de 3,55 metres de longitud i 1,15 metres d’alçada de doble fulla metàl·lica.
 
- Instal·lació d’una màniga de vent: es col·locarà l’anclatge de la mànega de vent i la tela necessària per controlar la intensitat i direcció del vent.
 
Prèviament a les obres, es procedirà al desbrossat de l’àrea de 1.714 metres quadrats de superfície, així com a l’execució dels treballs topogràfics de l’exterior i l’interior de l’heliport necessaris per a dur a terme les obres. 


Comentaris

envia el comentari