Catalunya Diari

Comissen a un veí de Cubells una pell d'ós bru que venia il·legalment per Internet

Comissen a un veí de Cubells una pell d'ós bru que venia il·legalment per Internet| Text i fotos: ACN

 

Els Agents Rurals han comissat a un veí de Cubells una pell d'ós bru que venia il·legalment per Internet. Es tracta d'una pell procedent de Rússia que va entrar de forma irregular a l'estat espanyol i que l'home oferia a un preu negociable de 5.000 euros a través de la coneguda plataforma de compravenda Wallapop. 

La investigació es va iniciar al febrer de 2015 arrel de l'anunci a aquesta plataforma i arran d'aquesta l'Agència Tributària ha sancionat aquest veí de Cubells per una infracció de la Llei de contraban i ha decretat el comís definitiu de la pell. L'ós bru és una espècie amb la màxima protecció per la Llei catalana de protecció dels animals. El seu comerç està regulat per un Reglament de la Unió Europea.
 
La pell portava un precinte legal i segells de l'Òrgan Estatal de Veterinària de la Federació Russa. La persona posseïdora de la pell va mostrar la documentació en rus sobre el seu origen. Després de la traducció feta pels serveis lingüístics del Departament d'Agricultura, es va comprovar que l'animal havia esta abatut de forma legal a la província russa de Kamtxatka i que tenia llicència per a exportació. Un dels documents acreditava que els nivells de radioactivitat de la pell són per sota del llindar màxim establert. Però no es va poder acreditar la importació legal de la pell, i el document CITES que ha d'acompanyar-la per al comerç.
 
El comerç de fauna protegida és regulat pel Conveni de Washington, de 3 de març de 1973, i pel Reglament (CE) de desembre de 1996. Els Agents Rurals van denunciar la persona posseïdora, per haver entrat la pell en territori estatal sense haver-la declarat davant l'autoritat CITES (Conveni Internacional de Tràfic d'Espècies Protegides) i per intentar vendre-la sense haver obtingut aquest document.
 
En el moment de la inspecció dels fets, els Agents Rurals van immobilitzar la pell al domicili de la persona propietària. Ara, arran d'una resolució de l'Agència Tributària, s'ha decretat el comís definitiu de la pell, i els Agents Rurals l'han traslladat a les dependències de la Farga de Moles (Alt Urgell).


Comentaris

envia el comentari