Catalunya Diari

Comprar al nucli antic de Solsona té premi

Comprar al nucli antic de Solsona té premi| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona

 

Els consumidors dels 88 establiments del nucli antic solsoní que comprin durant el mes de juny en un del comerços adherits a la campanya optaran a un lot de productes i serveis procedents de trenta poblacions catalanes valorat en més de 2.000 euros, i a dos premis més amb articles locals de Solsona. 

Per cinquè any consecutiu, la ciutat se suma a la iniciativa 'Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir', impulsada per la Xarxa de Barris amb Projectes. En total, hi participen el 73% d’establiments del centre històric.  
 
Durant tot el mes de juny, les persones que comprin als establiments adherits a aquesta nova campanya de foment del comerç de proximitat podran optar a premis aportats per totes les poblacions participants i a un lot local, que està exposat a l’aparador del número 32 del carrer del Castell. La Regidoria de Promoció Econòmica s’ha adherit un any més a la iniciativa de dinamització del teixit comercial impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, que, alhora, esdevé una campanya de promoció turística.
 
Per participar-hi només cal omplir les butlletes que tenen a disposició les botigues, que s’identifiquen amb un rètol de la campanya, i dipositar-les a les urnes habilitades per a l’ocasió. Al nucli antic solsoní hi participen 88 establiments.
 
Sorteig dels premis en directe el 8 de juliol
El sorteig dels premis es realitzarà el dimecres 8 de juliol a les 11.00 hores en directe a través de Solsona FM, amb la col·laboració d’Amisol. Se sortejaran el lot de productes i serveis cedits pels municipis de tot Catalunya adherits a la iniciativa –experiències gastronòmiques, nits d’hotel, visites guiades, espectacles i productes del territori–, i els dos lots de productes cedits per establiments del centre històric solsoní que hi prenen part. 
 
Així mateix, a fi d’agrair el suport i la participació dels comerciants, se’ls un farà un reconeixement: l’establiment que hagi segellat la butlleta guanyadora del primer lot s’endurà un pack per a dues persones de productes i serveis del Vendrell. 
 
El nombre de municipis que participen a la campanya augmenta any rere any i enguany han passat de 23 a 30. Això fa possible l’increment del valor dels premis. A més de Solsona, hi són representats Artesa de Segre, Berga, Besalú, Calafell, Caldes de Montbui, Centelles, Cervera, el Vendrell, Figueres, Hostalric, l’Arboç, la Bisbal d’Empordà, Pobla de Segur, la Selva del Camp, Llagostera, Lleida, Mediona, Mollerussa, Roda de Ter, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Torelló, Sant Quintí de Mediona, Torelló, Tortosa, Ulldecona, Valls, Vic i Vilanova del Camí.  
 
Promoció turística
A més de fomentar la compra al comerç de proximitat, la campanya 'Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir' es concep com una iniciativa de promoció turística, en tant que ensenya la riquesa dels municipis adherits. Els guanyadors es passejaran pels pobles i ciutats per conèixer de primera mà els al·licients de cada lloc. Tindran temps per fer-ho entre el juliol i el desembre d’enguany. 
 
Finalment, aquesta campanya fomenta el treball en xarxa entre municipis catalans. Tal com defensa el Departament de Territori i Sostenibilitat, amb la cinquena iniciativa conjunta de dinamització comercial es multiplica l’impacte de l’acció; la campanya és molt més enriquidora; el premi principal guanya atractiu; s’abarateixen els costos, i es participa en un intercanvi d’experiències i realitats locals. 


Comentaris

envia el comentari