Catalunya Diari

Condemnada a dos anys de presó per estafar diners a una dotzena d'avis d'una residència de Balaguer

Condemnada a dos anys de presó per estafar diners a una dotzena d'avis d'una residència de Balaguer| Text i fotos: ACN

L'Audiència de Lleida ha condemnat a 2 anys de presó a una veïna de Vilanova de Bellpuig de 41 anys per estafar diners a una dotzena d'avis que cuidava en una residència de Balaguer. La sentència feta pública aquest dimarts estipula que va estafar 76.700 euros a 12 ancians de la residència Comtes d'Urgell i a banda de la presó la dona haurà de fer front a una multa de 1.400 euros així com a retornar la suma de diners estafats.

Fiscalia demanava per a l'acusada una pena de cinc anys de presó per un delicte continuat d'estafa amb l'agreujant de prevaler-se de la seva condició laboral i per l'elevada quantitat de diners sostreta. Durant el judici, celebrat el passat 15 de juny la dona va declarar que ella s'encarregava d'anar al banc, ho apuntava en una llibreta i després donava els diners en mà als ancians.

El tribunal ha considerat provat que aquesta treballadora social, des de l'any 2005 al 2010 va realitzar diverses operacions de reintegrament als comptes dels ancians que gestionava per uns imports d'entre 300 i 500 euros i que després, a la llibreta de l'estat de comptes on teòricament registrava tota l'activitat econòmica, hi va figurar uns imports ''notablement inferiors, apoderant-se d'aquesta manera de la diferència''. En total, durant tots aquests anys, el tribunal considerat provat que es va apoderar de més de 76.700 euros dels diners d'aquests ancians.

Una de les funcions de l'acusada era la de custodiar les llibretes bancàries i els diners dels residents. El director del centre, quan va declarar a la vista va explicar que l'acusada s'encarregava dels usuaris dependents amb poc o cap suport familiar per extreure dels seus comptes bancaris les quantitats que necessitessin per al dia a dia i ingressar-les a un altre compte de la residència pel pagament de les seves despeses, però en aquest altre compte, segons la fiscalia només en tornava a ingressar una part i es quedava la resta. L'acusada va declarar aleshores que els diners que no ingressava al compte de la residència els hi donava als usuaris perquè volien tenir diners en efectiu.

L'acusada també va explicar que els usuaris que li demanaven tenir diners en efectiu els utilitzaven per comprar-se roba, joies, per activitats d'oci o per donar part d'aquests diners a familiars seus. Els familiars de les víctimes, però, van negar durant el judici haver rebut diners en efectiu dels seus familiars residents i van negar que sortissin de la residència a comprar res perquè no es podien valdre per ells mateixos. A més, el director de la residència va dir que als registres que es feien a les habitacions, no es van trobar diners.


Comentaris

envia el comentari