Catalunya Diari

Condemnada una empresa de ràfting de Llavorsí a pagar més de 58.000 euros per l'ofegament d'una dona

Condemnada una empresa de ràfting de Llavorsí a pagar més de 58.000 euros per l'ofegament d'una dona| ACN - Fotografia: ACN (Arxiu)

 

El jutjat de primera instància número 54 de Barcelona ha condemnat l'empresa de Ràfting de Llavorsí Roc Roi a pagar 58.375,12 euros per la mort d'una veïna de Badalona de 41 anys, que va caure de la barca i es va ofegar. El fets van tenir lloc el 5 de maig de 2012 al riu Noguera Pallaresa al costat del punt quilomètric 132,5 de la carretera C-13, a Rialp.

Segons recull la sentència, la llanxa pneumàtica, on hi viatjaven nou persones més i el monitor, va xocar contra una roca a la zona de descens ràpid del riu conegut com a Pas de l'Illa i va bolcar. Els altres ocupants van ser rescatats de l'aigua però la dona va quedar atrapada sota d'un tronc i no es van adonar de la seva absència fins a 15 minuts més tard. El Jutge entén acreditat que no existia cap protocol de salvament, en contra del que obliga la normativa vigent, i que va existir descoordinació en la cerca de la dona.
 
El despatx d'advocats Giménez-Salinas, que representa el germà de la víctima, ha obtingut una sentència favorable contra Allianz, l'asseguradora de l'empresa de ràfting Escola d'Aventura Roc Roi, en un cas per negligència en les activitats de rescat en un accident que va causar la mort per ofegament d'una dona de 41 anys de Badalona. La víctima va anar amb la seva parella a Llavorsí per practicar ràfting. Segons la sentència, quan la barca va bolcar, alguns dels ocupants van tornar a pujar a la barca i d'altres van ser rescatats per altres barques. Fins que no es va arribar a una zona segura, no van adonar-se que faltava la víctima. Ja havien passat entre 15 i 20 minuts.
 
Els dies posteriors a l'accident, l'alcalde de Rialp i el president de l'Associació d'Empreses d'Aventura del Pallars Sobirà van considerar l'accident com un fet aïllat fruit de la mala sort, descartant la negligència de l'empresa Roc Roi. No obstant, la sentència emesa el passat 11 de febrer pel Jutjat de Primera Instància número 54 de Barcelona afirma que sí va haver-hi negligència per part de l'empresa. Entén que no hi va haver un pla d'emergència i que "les deficiències al sistema de rescat van incrementar i agreujar seriosament el risc dels participants al ràfting en el cas que es produís una caiguda a l'aigua, i van fer totalment impossible que es pogués rescatar amb vida la dona". Destaca, a més, que segons la normativa, el recompte dels ocupants d'una embarcació en cas de caiguda s'ha de fer d'immediat.


Comentaris

envia el comentari