Catalunya Diari

Condemnen a 14 anys de presó un home jutjat per violar una dona a Mollerussa el setembre del 2014

L'Audiència de Lleida ha condemnat a 14 anys de presó l'home jutjat el passat 10 de febrer per violar una dona a Mollerussa la nit del 3 de setembre de 2014. També l'haurà d'indemnitzar amb 12.000 euros i no s'hi podrà acostar a menys de 200 metres durant 20 anys.

L'agressió sexual va tenir lloc davant de l'antic escorxador, prop de l'actual empresa Càrniques Solà, un àmbit molt utilitzat per practicar-hi esport. A més, la sentència el condemna a 15 mesos de multa (a raó de 10 euros diaris) per haver trencat una ordre d'allunyament que li impedia acostar-se a la població de Mollerussa per una condemna anterior per assetjament sexual.

Els magistrats consideren provat que l'acusat va arribar amb una furgoneta propietat de la seva àvia a la zona on la víctima havia anat a passejar. Va ser aleshores -al voltant de dos quarts de deu de la nit- quan, amb la cara tapada amb un passamuntanyes de color negre amb una única obertura a l'altura dels ulls, va amenaçar la dona col·locant-li una navalla al coll i la va obligar a dirigir-se a un bancal d'arbres fruiters. Va ser allà on la va violar.

La sentència també considera provat que l'acusat, abans de marxar, li va dir a la víctima que "sé on vius, fa temps que et segueixo, sé que véns a córrer sola, si dius alguna cosa a la Policia i em denuncies et mataré a tu i a la teva família. Jo no actuo sol, formo part d'una banda i sóc el més bo de tots ells".

Els magistrats tenen en compte dos agreujants: un per actuar amb la cara tapada amb un passamuntanyes i també per haver actuat aprofitant un moment i un lloc que no pogués ser descobert.

Tant la fiscalia com l'acusació particular van demanar després del judici 15 anys de presó, 60.000 euros d'indemnització pels danys morals patits per la víctima i una multa de 9.720 euros pel trencament de l'ordre d'allunyament.


Comentaris

envia el comentari