Catalunya Diari

Condemnen a quatre anys i mig de presó l'acusat de violar una noia a Mollerussa posant-li somnífers a la beguda

Condemnen a quatre anys i mig de presó l'acusat de violar una noia a Mollerussa posant-li somnífers a la beguda| ACN - Fotografia: lleidaalminut.com

 

L'Audiència de Lleida ha condemnat a quatre anys i mig de presó l'acusat de violar una noia de disset anys, veïna seva, a Mollerussa després de posar-li somnífers a la beguda. La Sala ha considerat provat que l'home va convidar la noia a una habitació que tenia habilitada en un traster i que ella va acceptar perquè el coneixia i perquè hores abans l'havia acompanyat a ella i als seus amics a Lleida. 

En aquest espai, recull la sentència com a fets provats, l'acusat li va oferir beguda i li hi va posar doxilamina (un medicament que causa somnolència) sense que ella ho sabés i que, aprofitant que la noia es va quedar adormida, va mantenir amb ella relacions sexuals no consentides. Per tot això, la Sala el considera culpable d'un delicte d'abús sexual agreujat ja que la jove era menor d'edat. L'home no haurà d'indemnitzar la noia ja que aquesta va rebutjar qualsevol compensació econòmica el dia del judici. Els fets van tenir lloc l'11 de maig de 2013 cap a les cinc de la matinada.
 
La Sala ha tingut en compte la declaració de l'acusat, que va reconèixer que va mantenir relacions sexuals amb la menor, i que els forenses van trobar a l'organisme de la noia doxilamina. La sentència de l'Audiència de Lleida també ha tingut en compte la declaració dels psicòlegs que van considerar creïble la versió de la noia, que va declarar que l'acusat la va convidar a beure al traster quan se'l va trobar de tornada cap a casa, que es va sentir molt cansada, que es va adormir i que es va despertar despullada. 
 
La Sala, en canvi, no ha considerat creïble la versió de l'acusat que va assegurar que les relacions amb la jove van ser consentides i va negar haver usat ni conèixer la doxilamina. Tampoc van creure la seva versió per explicar la presència del somnífer tant als gots com al cos de la menor. L'home va declarar que hores abans havia estat bevent amb una altra veïna, major d'edat i que potser l'havia posat ella. L'acusat, però, no va voler que aquesta suposada dóna declarés al judici.


Comentaris

envia el comentari