Catalunya Diari

Condemnen un veí de Balaguer a 4 anys i 6 mesos de presó per violar un discapacitat psíquic

Condemnen un veí de Balaguer a 4 anys i 6 mesos de presó per violar un discapacitat psíquic| ACN - Fotografia: lleidaalminut.com

 

L'Audiència de Lleida ha condemnat un veí de Balaguer de 37 anys a 4 anys i 6 mesos de presó per violar un discapacitat de la mateixa localitat el 3 d'octubre de 2013. A més a més, se li imposa una mesura de llibertat vigilada durant 5 anys una vegada hagi complert la condemna i la prohibició d'aproximar-se a menys de 100 metres de la víctima durant 5 anys i 6 mesos. 

El condemnat haurà de pagar-li una indemnització de 5.000 euros i fer-se càrrec de les costes del procediment. La sentència considera provat que l'home va convèncer a la víctima perquè l'acompanyés a casa seva amb l'excusa que li donaria un refresc i allà es va aprofitar del seu retard mental per ''satisfer els seus desitjos sexuals''. Fiscalia demanava 9 anys de presó per un delicte d'abús sexual i durant el judici la víctima va relatar que no era la primera vegada que l'acusat abusava d'ell.
 
El tribunal ha considerat provat que víctima i agressor es van trobar el 3 d'octubre de 2013 a la plaça del Mercadal de Balaguer i allà es va produir la invitació per anar a casa del condemnat. Una vegada allí, va demanar a la víctima que s'abaixés els pantalons i després el va col·locar boca avall i el va penetrar analment. La víctima, de 35 anys, té reconegut un grau de discapacitat psíquica del 65%. Segons els psicòlegs que van declarar a la vista celebrada el passat 14 de gener, té una edat mental d'uns 10 anys, fet que el fa vulnerable a qualsevol engany o abús de terceres persones. En aquest sentit, van considerar-lo incapaç d'inventar-se una història i per tant van donar credibilitat al seu discurs. 
 
D'altra banda, durant la vista la víctima va declarar que no era la primera vegada que l'acusat abusava d'ell i que finalment va denunciar els fets perquè aquell dia li va fer mal. Com a conseqüència de la violació, va patir una fissura anal d'aproximadament un centímetre. 


Comentaris

envia el comentari