Catalunya Diari

Constituïts els consells comarcals del Segrià, Pla d'Urgell i les Garrigues, que queden a mans de CDC

Constituïts els consells comarcals del Segrià , Pla d'Urgell i les Garrigues, que queden a mans de CDC| ACN - Fotografia: Com360 / ACN

Els consells comarcals del Segrià, el Pla d'Urgell i les Garrigues han quedat constituïts aquest dimecres, tots ells sota la presidència de CDC. Al Segrià és Maria José Invernón, l'alcaldessa d'Aspa, la nova presidenta que relleva Pau Cabré. Al Pla d'Urgell, Josep Maria Huguet, alcalde de Sidamon, ha agafat el relleu de Francesc Fabregat, i a les Garrigues, ha estat Antoni Villas, alcalde de Juneda, qui ha rellevat a Juli Muro.

Aquest vespre està prevista la constitució dels consells de l'Urgell, que serà per al també convergent Salvador Bonjoch, alcalde de Bellpuig i el de la Noguera, on repetirà en el càrrec, Concepció Cañadell. A la Segarra depèn de si la CUP vota a favor d'una investidura d'ERC.

Aquest dimecres al migdia han quedat constituïts els primers consells comarcals a la demarcació de Lleida. Al Segrià, Maria José Invernón ha estat investida presidenta després de l'acord anunciat dimarts entre CDC i el PSC per afavorir les investidures a favor dels primers als consells del Segrià, la Noguera i la Segarra. Invernón és la primera dona presidenta de l'ens i ha estat escollida per majoria absoluta amb 18 vots (13 de CiU i 5 del PSC). L'altra candidata, Neus Ramonet, d'ERC, ha obtingut 6 vots i han completat la votació 5 vots en blanc, 2 abstencions i 2 consellers que no han pogut assistir a l'acte i que prendran possessió al primer ple.

En els seu discurs, Invernón ha agraït al president sortint, Pau Cabré, la seva dedicació a la comarca i haver confiat en ella per ocupar un lloc al seu equip en els últims quatre anys ''en els quals he après del millor mestre que podia tenir en la política''. També ha destacat la seva voluntat de ser la presidenta de totes i tots i s'ha compromès a ''escoltar i dialogar amb tothom, a treballar amb consens, sense perjudicis, per la millora del benestar de les persones''. Invernón també ha dit que l'austeritat serà un criteri fonamental del mandat i que per això hi haurà menys vicepresidències al consell. Així mateix ha remarcat que s'aprofundirà en mancomunar serveis i potenciar àrees de l'ens per millorar-ne l'eficiència i eficàcia.

Al Pla d'Urgell, Josep Maria Huguet ha estat investit amb els vots a favor dels consellers de CiU (12) i l'abstenció dels consellers del grup d'ERC (7). Han intervingut a l'acte Alba Balcells, com a portaveu del grup d'ERC, que ha ofert ''mà estesa'' al nou president i a tot el govern, ''amb debat i tenint en compte l'opinió pública''. De la seva banda, Jordi Calvís, com a portaveu de CiU, ha afirmat que el seu grup treballarà per les persones i que estan ''preparats per a afrontar els reptes del govern per continuar avançant com a comarca''.

En el seu discurs d'investidura, Huguet ha agraït la predisposició del grup d'ERC i ha afirmat que assumeix la responsabilitat del càrrec des de l'estima al Pla d'Urgell. I ha afegit: "La 'crisi persistent i feixuga no ens farà enrere en les nostres intencions''.

A les Garrigues, Antoni Villas ha estat escollit president per unanimitat, la dels 10 consellers de CiU, els 7 d'ERC i el conseller de la Candidatura de Progrés. Villas ha agraït la confiança rebuda com una ''responsabilitat'' que assumeix amb ''orgull i ganes de sumar''. En aquest sentit ha posat èmfasi en què el consens i l'entesa seran elements indispensables per a la política comarca i aconseguir així complir ''el màxim possible d'objectius i reptes''.


Comentaris

envia el comentari