Catalunya Diari

Convoquen una marxa lenta de bicicletes en record dels dos ciclistes atropellats mortalment a Soses

Convoquen una marxa lenta de bicicletes en record dels dos ciclistes atropellats mortalment a Soses| Text i fotografia: ACN

Els clubs ciclistes d'Almacelles i Rosselló han convocat una marxa lenta de bicicletes per al proper diumenge dia 20 de setembre, per recordar els dos ciclistes atropellats mortalment a Soses el passat 6 de setembre.

Joan Andreu Urbano, del club de Rosselló, ha explicat que la marxa es farà des de la sortida de Lleida a la carretera N-II vella fins al punt quilomètric on va tenir lloc l'accident mortal. En aquest sentit, ha afegit que l'acte també es fa per reivindicar la manera com van anar els fets i denunciar que a vegades el tracte cap als ciclistes és com ''els gossos'', ja que poden ser atropellats i deixats a la mateixa cuneta.

Segons Urbano, l'efecte crida que s'ha fet a través de missatges de mòbil ha estat molt exitós, de manera que molts clubs de Catalunya els estan trucant per col·laborar econòmicament amb la causa. És per això que calculen l'assistència d'uns 1.000 aficionats al ciclisme, ja sigui de la modalitat de carretera o de BTT. Està previst que quan s'arribi al punt on va tenir lloc l'accident, a la carretera LP-7041, entre Aitona i Soses, s'hi dipositi un centre de flors en record dels dos ciclistes, que eren de Seròs i també formaven part d'un club, i posteriorment es llegeixi un manifest.

L'accident va provocar una gran commoció a la població de Seròs i també dins el col·lectiu d'aficionats al món de la bicicleta. Sobretot perquè el conductor que va atropellar mortalment els dos ciclistes anava begut i es va donar a la fuga. Després de ser detingut a casa seva, a Aitona, va passar dos nits a la comissaria i va quedar en llibertat sense fiança després de declarar davant del jutge a Lleida. Fiscalia ha recorregut aquesta decisió i n'ha demanat el seu ingrés a presó.Comentaris

envia el comentari