Catalunya Diari

Creen una cervesa d'edició limitada per la 2a Fira de la Cervesa Artesana Catalana de Butsènit

Creen una cervesa d'edició limitada per la 2a Fira de la Cervesa Artesana Catalana de Butsènit| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Montgai

 Segons Òscar Silva, un dels principals col·laboradors de la fira i responsable de La Vella Caravana de Menàrguens, "es tracta d’una American Ambero Ale de 4,5º de la qual n’hem fet unes 800 ampolles". Silva assegura que "és una cervesa bastant suau, que podran provar totes aquelles persones que no estan acostumades a la cervesa forta".
 
D’aquesta segona edició destaca també que la inauguració anirà a càrrec del cantautor i crític gastronòmic Pere Tàpies. Aquesta es durà a terme dissabte a las 18.00 hores. El certamen també comptarà amb la participació d’una desena de productors artesans de cervesa. L’alcalde de la localitat, Jaume Gilabert, explica que l’objectiu de la fira és per un costat, "convertir-se en referència del sector a Lleida" i per l’altre, "promocionar la localitat així com els productes artesanals de qualitat i proximitat i és que aquest certamen és una combinació perfecta entre gastronomia, artesania i promoció econòmica".
 
El certamen està coorganitzat entre l’Ajuntament de Montgai i l'empresa Lo Disbarat. Es tracta d’un model diferenciat al qual ha hagut de recórrer el consistori davant la difícil situació econòmica del moment. El certamen també compta amb el patrocini d’una desena empreses locals i de la Diputació de Lleida.
 
El programa arrencarà a les 11.00 hores amb els 10 expositors de cervesa artesana vinguts d’arreu de Catalunya, molts dels quals són de la demarcació de Lleida: Fundació Casa Dalmases, Matoll, Ponent, Biera Aranesa, Lo Perot i La Vella Caravana. Així mateix, hi haurà una desena de paradistes amb productes artesans i de proximitat. La jornada inclourà xerrades, demostracions gastronòmiques, tallers, degustacions, tasts guiats, concurs de dibuix ràpid, recital de poesia, esmorzar i dinar popular. En el recinte firal també es disposarà d'una pantalla gegant amb la qual es podrà seguir la retransmissió en directe del partit de futbol final pel títol de la Lliga entre l'Atlètic de Madrid i el Barça. La fira finalitzarà a la matinada amb un concert on hi actuaran tres grups de versions. El concert s’iniciarà a les 20.30 hores.
 
Activitats programades
- Demostració gastronòmica d’un plat amb cervesa (11.30 hores)
Enric Millà, cap de cuina de El Dien Restaurant de Vallfogona de Balaguer i assessor gastronòmic de GastroAsesoramiento, impartirà una demostració gastronòmica. Concretament explicarà com s’elabora un plat que com a ingredient comptarà amb la cervesa, el producte estrella del certamen. 
 
- Taller d’elaboració de cervesa casolana (12.00 hores)
Els responsables de la Cerveseria SCP Matoll de Belianes i de Cerveses Ponent de Seró (Artesa de Segre) impartiran un taller d’elaboració de cervesa artesana. Amb els ingredients bàsics: aigua, malt (d’ordi i/o blat), flor de llúpol i llevat, els assistents podran seguir pas a pas el procés i fer la seva pròpia cervesa casolana. 
 
- Tast guiat de cerveses artesanes (12.30 i 17.30 hores)
L’Òscar Silva, responsable de La Vella de Caravana de Menàrguens i un dels principals col·laboradors del certamen, farà dos tasts guiats de cervesa. Els assistents podran degustar algunes les cerveses elaborades artesanalment presents i l’Òscar els explicarà el gust, els ingredients i els principals secrets de la seva elaboració. 
 
- Demostració de ball de bastons (13.30 hores)
La colla de bastoners del Casal Pere III de Balaguer oferirà una demostració dels diversos balls de bastons que existeixen. 
 
Dinar popular i recital de poesia (14.00 hores)
Cassola de tros de Linyola elaborada pel xef Xus. En el transcurs del dinar/cafè tindrà lloc un recital poètic a càrrec de Jordi Pastó de Bellvís, autor del blog http://eltractordelamor.blogspot.com. 
 
- Taller d’elaboració de melmelada amb cervesa (19.00 hores)
Cristina Baldomà, responsable de Fruites i Verdures Baldomà de Balaguer, presentarà una melmelada amb cervesa que ha elaborat pensant en la Fira de Butsènit. També n’explicarà el procés d’elaboració. 
 
Concert (20.30 hores)
La fira finalitzarà amb un concert on hi actuaran els grups The Folkies de Balaguer, Thirteenjuly de Menàrguens i el cantautor Marli el mag de Rubió.
 
1r Concurs de dibuix ràpid (10.30 hores)
Els artistes poden dibuixar qualsevol activitat que s’organitza durant el dia. Poden presentar un màxim de 5 dibuixos, un dels quals a concurs, la resta s’exposaran a la fira. La inscripció es realitzarà al mateix pavelló a partir de 10.30 hores i les obres finalitzades s’han de lliurar com a molt tard a les 19.00 hores del mateix dia. Hi haurà tres premis formats per productes de la fira.
 
- Zona d’acampada
S’habilitarà una zona d’acampada prop del pavelló poliesportiu de la localitat. 


Comentaris

envia el comentari