Catalunya Diari

Cremen 175 hectàrees de vegetació a la Guingueta d'Àneu

Cremen 175 hectàrees de vegetació a la Guingueta d'Àneu| Redacció - Fotografia: @bombers

 

L’incendi forestal que crema en una zona d’alta muntanya propera al poble de Cerbi, dins el terme municipal de la Guingueta d’Àneu, al Pallars Sobirà, continua actiu i ja hauria afectat unes 175 hectàrees de pastures, segons el cos d’Agents Rurals. 

El foc, de baixa intensitat, se situa a més 2.000 metres d’alçada a la falda del pic de Pilàs (2.656 metres) i es troba lluny de qualsevol nucli habitat. Nou vehicles terrestres dels Bombers i quatre mitjans aeris treballen en l’extinció de les flames, que s’allarguen en un flanc de fins a dos quilòmetres una zona de molt difícil accés. L’avís de l’incendi es va rebre a les 18.19 hores de dissabte a la zona del barranc de Pilàs. “El foc no preocupa i està lluny de qualsevol lloc habitat del municipi”, ha afirmat l’alcalde de la Guingueta d’Àneu, Josep Cervós. “És més, creiem que ajudarà a netejar i regenerar les pastures en aquesta zona d’alta muntanya”, ha afegit.
 
Les tasques dels Bombers consisteixen especialment a confinar el front de foc per evitar que surti del Coll de Cerbi (2.174 metres). D’aquesta manera, membres del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat han fet cremes d’eixamplament per tal d’ancorar l’incendi, barrant-li el pas més enllà d’aquesta vall. El foc, que encara està actiu, evoluciona amb baixa intensitat a uns 2.300 metres d’alçada. Hores d’ara, ha superat ja el vessant més escarpat de la muntanya amb parets pràcticament verticals, cosa que havia impossibilitat totalment que els Bombers hi poguessin treballar a nivell terrestre i durant la passada nit. 
 
A tocar de l’incendi, però, no hi ha nuclis de població, ni masos ni explotacions agrícoles o ramaderes, per la qual cosa no ha calgut ordenar ni l’evacuació ni el confinament de cap persona. Tampoc no ha estat necessari tallar la circulació en cap via de la zona.


Comentaris

envia el comentari