Catalunya Diari

Creu Roja llança la línia gratuïta 900 365 100 d’atenció a persones cuidadores no professionals

Creu Roja llança la línia gratuïta 900 365 100 d’atenció a persones cuidadores no professionals| Redacció - Fotografia: Creu Roja Lleida

 El telèfon d'atenció del servei estarà disponible de dilluns a divendres (excepte festius) de 9.00 a 21.00 hores de manera gratuïta al 900 365 100 i a la pàgina web www.sercuidador.es. Cal destacar que el Centre de Coordinació de la Creu Roja a Catalunya s’ocupa de la gestió d’aquesta línia telefònica, de manera que atendrà les trucades procedents de persones residents a qualsevol lloc de l’Estat.
 
Amb aquesta línia telefònica, s’amplien els serveis que la Creu Roja ja desenvolupa des de fa temps per a aquest col·lectiu. En el cas de Catalunya, la Creu Roja compta amb dos projectes de formació, que pretenen dotar aquestes persones de les habilitats necessàries per a la tasca de cura, a més de sensibilitzar-los de la importància que es cuidin a elles mateixes.
 
Projecte pilot
La Creu Roja també ha començat a desenvolupar durant el 2013 un nou projecte pilot de formació per a persones cuidadores no professionals a zones rurals, amb la finalitat de fer arribar aquests cursos a aquelles persones allunyades d’entorns urbans, amb dificultats per a desplaçar-se i anar a classes presencials. En aquest cas, els cursos duren 10 hores, dividits en cinc sessions de 2 hores, i són impartits per docents que resideixen a la mateixa comarca que els usuaris i que es desplacen al seu domicili
 
Durant el 2013, han participat en aquest projecte  84 persones, entre les quals no n’hi havia només persones cuidadores de gent gran, sinó també d’infants amb necessitats especials. La majoria d’elles es concentren a la demarcació de Lleida, tot i que el projecte també s’ha implantat en d’altres parts del territori. La distribució d’alumnes per comarques de 2013 és la següent: 10 alumnes de l’Alta Ribagorça, 10 del Pallars Sobirà, 15 del Berguedà, 9 de la Segarra, 10 del Ripollès, 10 del Garraf, 10 de Les Garrigues i del 10 del Solsonès. Aquest projecte està subvencionat per la Generalitat de Catalunya i els usuaris són derivats a la Creu Roja pels Consells Comarcals de cada territori.
 
A més dels cursos de formació, la Creu Roja compta amb grups de suport i ajuda mútua per a cuidador no professionals, espais on persones que es troben en la mateixa situació posen en comú les seves experiències, emocions i inquietuds. Durant el 2013, més de 120 persones han participat en aquests grups. Aquest projecte està finançat per la Diputació de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari