Catalunya Diari

Cubells busca famílies amb fills en edat escolar per no perdre el parvulari municipal

Cubells busca famílies amb fills en edat escolar per no perdre el parvulari municipal| Redacció - Fotografia: Natal Comunicació

 

L’Ajuntament de Cubells vol potenciar que famílies amb fills en edat preescolar es traslladin a viure la vila. La manca d’alumnes d’Educació Infantil pot provocar la pèrdua del parvulari municipal. La preinscripció d’un alumne més salvaria l’aula de preescolar de l’escola pública Sol Naixent de la localitat d’aquesta situació.

Per a promoure el trasllat d’aquestes famílies, el consistori oferirà una casa en lloguer, en perfectes condicions, amb totes les facilitats i a un preu molt assequible al municipi agregat de la Torre de Fluvià. També donarà ajuts pel transport, menjador, matrícules i material escolar dels futurs alumnes i facilitarà la recerca de feina a una de les unitats familiars.
 
L'alcalde del municipi, Josep Regué, explica que per a mantenir oberta l’aula de preescolar de l’escola pública de Cubells són necessaris dos alumnes matriculats, però es podria donar el cas que aquest setembre només se’n matriculés un. “El total de nens al parvulari de l’escola Sol Naixent és de dos alumnes. En els dos últims cursos no hi ha hagut cap matrícula a Educació Infantil, la qual cosa fa que perilli la continuïtat del parvulari”, explica Regué. I apunta: “Per assegurar-nos que això no passi, fem una crida a totes aquelles famílies que tinguin un o més fills d’uns tres anys, a que es traslladin al municipi, nosaltres a canvi els hi oferirem ajuts en l’habitatge, l’escola i la recerca de feina”.
 
Regué avisa que tot i voler potenciar l’increment de les matricules a l’escola, els candidats que sol·licitin venir al poble també han de reunir unes certes condicions. “Les famílies que vulguin adherir-se a aquesta crida, seran entrevistades tant per l’Ajuntament com per l’AMPA de l’escola i es demanarà que almenys una de les unitats familiars tingui ingressos i mitjà de transport”, diu l’alcalde. “Nosaltres els donarem facilitats en la vivenda, la recerca de feina de l’altra unitat familiar i l’escola, però els entrevistats també ens han de donar certes garanties, com la de romandre a l’escola un mínim de dos anys”, apunta Regué.
 
A partir de la setmana vinent els interessats podran descarregar-se de la web de l’ajuntament un formulari que hauran de presentar al mateix ajuntament o per correu electrònic a [email protected].


Comentaris

envia el comentari