Catalunya Diari

Cursa per a joves lectors a la biblioteca de Balaguer

Cursa per a joves lectors a la biblioteca de Balaguer| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 Així ho ha explicat la directora de la biblioteca, Núria Arbós, qui ha destacat que l’objectiu d’aquesta activitat és "fomentar l’hàbit de la lectura entre els nois i noies", per la qual cosa, al final, hi haurà un reconeixement per a tots aquells que hagin complert totes les etapes. Per tal de fer-ho factible, a banda de donar-los-hi un marge de gairebé sis mesos, la biblioteca ha preparat una selecció de fins a 85 llibres adequats per aquesta franja d’edat, els quals estan a disposició dels joves lectors a la secció infantil de la biblioteca. "Els participants hauran d’escollir onze lectures entre les proposades i, cada cop que retornin el llibre a la biblioteca, hauran d’omplir una fitxa per demostrar que han llegit el llibre", ha explicat.
 
Per tal d’anar seguint les etapes, es facilitarà un passaport amb dotze caselles (les onze lectures més el qüestionari final de la biblioteca) que s’anirà segellant cada cop que es retorni un llibre. A la biblioteca, també s’ha col·locat un gran mural amb totes les etapes, representades per espais i edificis emblemàtics de la ciutat, on es podrà seguir l’evolució de cada participant. 
 
Per la seva banda, el regidor de Cultura i Ensenyament, Miquel Aige, ha felicitat a les bibliotecàries per aquesta iniciativa que "estimula la lectura entre els més joves". També ha animat els nois i noies a participar-hi: “hi ha un catàleg ampli i estimulant, que toca tots els gèneres, amb temps suficient per fer les lectures”. 
 
El rally finalitzarà el dissabte 18 d’octubre amb una gran festa de cloenda i entrega de premis. 


Comentaris

envia el comentari