Catalunya Diari

Cursos de formació per a joves aturats a les Garrigues

Cursos de formació per a joves aturats a les Garrigues| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 

L’Oficina Jove de les Garrigues està duent a terme per segon any consecutiu un programa formatiu a la comarca destinat a la gent jove que té dificultats per entrar al món laboral. El seu objectiu principal és oferir una oportunitat per a la formació i millora de l’ocupabilitat de persones joves entre 16 i 24 anys amb baixa qualificació i que es troben en una situació en què no estudien ni treballen.

El projecte, promogut per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, pretén millorar les competències professionals d’aquest joves alhora que se’ls forma en un ofici. A més, també es fomenta la inserció dels alumnes ja sigui mitjançant el retorn al circuit educatiu o la inserció al mercat laboral. Segons afirma la regidora de Joventut de l’Ajuntament de les Borges, Maria Fusté, "e programa implica la millora de les capacitats de les persones, el creure en elles i en el seu potencial”.
 
L’any passat, el programa Fórmula Jove estava encarat a la formació d’ajudants de magatzem i cooperativa; un sector molt arrelat a la comarca. En canvi aquest any, el sector professional escollit ha estat l’hostaleria i, concretament, la tasca d’ajudant de cambrer. Un sector que, actualment, a la comarca pot acollir més joves treballant.
 
El projecte compta amb una part teòrica on es farà l’aprenentatge tant de competències bàsiques i transversals com les de caire més tècnic i professional; i una part pràctica en empreses del sector a la comarca. El nombre d’alumnes que ha iniciat enguany el curs és de 12 (7 nois i 5 noies) de diferents municipis de les Garrigues; majoritàriament de les Borges Blanques però també de Vinaixa, Arbeca o Juneda.


Comentaris

envia el comentari