Catalunya Diari

Declarades d'emergència les obres de reparació dels danys a la Val d'Aran per les pluges torrencials

Declarades d'emergència les obres de reparació dels danys a la Val d'Aran per les pluges torrencials| EP - Fotografia: @bomberscat

pluges torrencials de juny de 2013

Aquestes pluges torrencials i el desglaç accelerat per l'increment de les temperatures van ocasionar el desbordament dels rius Garona i Joéu, i van causar greus danys en diverses infraestructures de les localitats d'Escunhau, Betlan i de l'Artiga de Lin, al terme municipal de Vielha i Mijaran, i a Arró, al terme municipal d'Es Bòrdes.

En alguns casos, les infraestructures han estat destruïdes completament, deixant incomunicats habitatges i parcel·les agrícoles i ramaderes, mentre que altres es troben greument deteriorades, amb el consegüent risc per als usuaris de les mateixes. L'execució de les obres suposarà una inversió de 572.500 euros del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Amb aquests treballs es reposaran diverses infraestructures rurals destruïdes o greument danyades per les riuades que al terme municipal de Vielha i Mijaran inclouran la reconstrucció del Puente de Escunhau, destruït completament per les riuades, i la protecció amb murs d'escullera dels camins d'accés al mateix. També s'emprendrà la reparació del Puente de Betlan mitjançant la protecció amb escullera d'un dels estreps amb risc de descalci, la reconstrucció dels camins d'accés, arrossegats per les riuades i la reposició del camí Soberado i la protecció d'aquest amb murs d'escullera.

D'altra banda, al terme municipal d'Es Bòrdes es portarà a terme la reconstrucció del Puente de Arró i la reposició dels camins d'accés destruïts per la riuada.


Comentaris

envia el comentari