Catalunya Diari

Declaren d'Interès General la millora de camins rurals de quatre municipis Lleida

Declaren d'Interès General la millora de camins rurals de quatre municipis Lleida| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

 

El Ministeri d’Agricultura va declarar durant el passat mes de maig d’Interès General la millora de camins rurals de quatre municipis de Lleida, com són Bassella, Sant Ramon, Castellserà i Sant Guim de Freixenet. Els treballs han costat uns 650.000 euros.

La subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, s’ha desplaçat aquest dimarts a Bassella per visitar els tres camins rurals inclosos en el projecte de millora de camins d’aquest municipi que el passat mes de maig van ser declarats d’Interès General pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. 
 
La visita l’ha dut a terme juntament amb l’alcalde de Bassella, Xavier Esteve, tècnics de la Subdirecció General de Foment del Desenvolupament del Medi Rural del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i de l’empresa Tragsa, que serà l’encarregada de l’execució d’obres quan s’hagin enllestit els projectes definitius.
 
El Ministeri va aprovar el mes passat la declaració d’Interès General dels projectes de millora de camins rurals de Bassella, Sant Ramon, Castellserà i Sant Guim de Freixenet com a pas previ per a ser subvencionats per part del Govern d’Espanya i poder actuar en camins de titularitat municipal. La declaració d’Interès General permet a l’Estat assumir les obres i finançar-les al 100%.
 
En aquest sentit, la valoració econòmica dels projectes de millora de camins rurals dels quatre municipis esmentats puja al voltant de 650.000 euros, a l’espera de concretar els projectes definitius i els pressupostos finals.
 
En el decurs de la visita, Manso ha recordat que “des de la Subdelegació s’ha prestat assessorament tècnic als alcaldes de Bassella, Sant Ramon, Castellserà i Sant Guim de Freixenet en la presentació de sol·licituds d’ajut davant el Ministeri d’Agricultura” i ha manifestat que “el fet d’haver aconseguit que aquests projectes siguin declarats d’Interès General pel Ministeri és un motiu de satisfacció perquè millorarà les condicions de seguretat i circulació dels veïns d’aquests municipis”.


Comentaris

envia el comentari