Catalunya Diari

Degusti més de 100 varietats diferents de formatges, a la Seu

Degusti més de 100 varietats diferents de formatges, a la Seu| Redacció - Fotografia: Fira Sant Ermengol

 En aquest important certamen formatger a nivell mundial, que s'emmarca dins de la Fira de Sant Ermengol, hi seran presents 42 artesans formatgers, ubicats cadascun amb un estand propi d'exposició i degustació, i on s'oferiran més de 100 varietats diferents de formatges. Enguany el formatge convidat a la fira és el Torta del Casar de Rafel Pajuelo, d'Extremadura. Pel que fa al premi Amic del Formatge es concedirà al Restaurant Mas Pau, d'Avinyonet de Puigventós (Alt Empordà), posseïdor d'una Estrella Michelin.
 
En aquest mateix espai firal, els visitants també hi podran trobar la Confitura de l'Hostal Vell d'Anserall, el vi de la Vinícola del Priorat, la Cervesa Artesana del Montseny i l'aigua Pineo. El tiquet de degustació tindrà un cost de 8 euros. Com a novetat, inclourà cinc degustacions de formatges i dues degustacions de tastets gastronòmics del nou Espai Tast Km0-Gustum, amb la presència d'una vintena de productors de l'Alt Urgell i el Baridà. Aquesta nova oferta de degustació de productes alimentaris del nostre territori es troba situat al pavelló poliesportiu, just davant de la sala polivalent, la qual alberga la fira de formatges. 
 
18è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu
Com cada any també es durà a terme el Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, que s'iniciarà a dos quarts d'onze del matí, comptarà amb nou categories i premis per valor de 300 euros. Es lliuraran medalles d'or, de plata i de bronze als millors de cada categoria. El jurat estarà format per 50 persones expertes en formatges que es reuniran per tastar i valorar els més de 100 formatges que es presenten a l'edició d'enguany. El públic assistent podrà seguir el desenvolupament del mateix, així com a l'acte de lliurament de premis que tindrà lloc en aquest mateix espai a partir de dos quarts de dues del migdia. 


Comentaris

envia el comentari