Catalunya Diari

Deliri per la coca de recapte a Tàrrega amb la Firacóc, que ha aplegat 16.000 persones

Deliri per la coca de recapte a Tà rrega amb la Firacóc, que ha aplegat 16.000 persones| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rrega

Firacóc 2014 - 27è. Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca

L’èxit obtingut fa que l’Ajuntament de Tàrrega, organitzador del certamen, es plantegi ampliar l’horari d’obertura de la fira, segons ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, qui també subratlla el vessant dinamitzador d’aquest esdeveniment per generar negoci als forners de la zona. Al costat de les coques de recapte més clàssiques, amb ingredients com llonganissa o samfaina, el públic ha tingut ocasió també de tastar altres combinacions més innovadores, incorporant bacallà esqueixat, gambes, formatge de cabra i caviar.

Alhora la Firacóc ha sumat enguany a l’habitual oferta de receptes salades altres especialitats de rebosteria dolça creativa. En total s’hi han donat cita 24 expositors de les demarcacions de Lleida, Tarragona i Girona. Les varietats de coca de recapte han compartit taulell amb licors artesans, formatges o embotits.

Al mateix temps, la Federació Catalana de Gremis de Flequers ha exhibit per primera vegada a Tàrrega el Pa del Tricentenari 1714-2014, de cocció lenta i fet amb receptes del segle XVIII. D'altra banda, dins l’apartat de propostes paral·leles, l’obrador de la Firacóc ha impartit tallers de fleca per a petits i grans, amb caràcter gratuït.


Comentaris

envia el comentari