Catalunya Diari

Demanen 4 anys de presó per estafar més de 60.000€ a un matrimoni de jubilats de Bellpuig amb un producte financer

Demanen 4 anys de presó per estafar més de 60.000€ a un matrimoni de jubilats de Bellpuig amb un producte financer| ACN - Fotografia: lleidaalminut.com

 

La fiscalia demana quatre anys de presó per a un home i una dona, treballadors de Fibank (actualment Banc Mediolanum), acusats d'estafar més de 60.000 euros a un matrimoni de jubilats de Bellpuig. 

Els fets van tenir lloc el 19 de febrer de 2004. Segons el ministeri fiscal, aprofitant l'amistat que la dona tenia amb els afectats, va aconseguir que el matrimoni contractés un producte financer anomenat Valor Plus 28 que vencia el 27 de febrer de 2012. Els jubilats, però, pensaven que allò que estaven contractant era un dipòsit a termini fix amb una liquidació trimestral del 5%. Hi van aportar 63.132,99 euros. Segons la fiscalia, els imputats van transferir a diversos comptes de l'acusada els diners i amb ells van dur a terme operacions de compravenda d'accions en diverses empreses. Quan el matrimoni va voler recuperar els diners, al compte només quedaven 11,92 euros. El judici tindrà lloc a l'Audiència de Lleida el 2 de desembre.
 
Segons la fiscalia, el matrimoni de jubilats no es va adonar dels moviments que els acusats estaven fent dels seus diners perquè els imputats van demanar al banc, sense el seu permís, que a partir d'aquell moment totes les comunicacions bancàries es fessin per Internet, un mitjà que sabien que els afectats no havien utilitzat mai.
 
La fiscalia considera els fets són constitutius d'un delicte d'estafa i demana que s'imposi a cadascun dels acusats quatre anys de presó i que indemnitzin al matrimoni amb 63.132,99 euros. A més, sol·licita una multa de 6.000 euros. 


Comentaris

envia el comentari