Catalunya Diari

Denunciat al Baix Cinca un conductor de transport escolar per portar un menor sense autorització

Denunciat al Baix Cinca un conductor de transport escolar per portar un menor sense autorització| ACN - Fotografia: Guàrdia Civil (Arxiu)

 

La Guàrdia Civil d'Osca va detectar l'octubre passat al Baix Cinca un turisme, propietat d'una empresa de transport de viatgers, que era utilitzat per traslladar un menor des del seu domicili fins al lloc de sortida de la ruta escolar.

 Aquesta ruta estava degudament autoritzada pels serveis territorials de Transports a Lleida, però no així el transport del menor des del seu domicili fins a l'inici de la ruta, trajecte que es feia amb un vehicle propietat de l'empresa i posteriorment el conductor es feia càrrec de l'autobús amb el menor i els altres escolars. Segons la Guàrdia Civil, el motiu del transport del menor en un vehicle propietat de l'empresa era "emmascarar" el seu trasllat fins al lloc de sortida de l'autobús, atès que el temps trigat en aquest trajecte sumat a l'utilitzat en la ruta escolar, comportaria que els escolars superessin el temps màxim permès que poden romandre en un vehicle de transport escolar.
 
Després d'identificar al conductor i la documentació del vehicle i al no posseir autorització per a la realització de transport escolar, els agents van denunciar el conductor per aquest motiu. Així mateix, van inspeccionar l'autobús en el qual també s'hi van detectar diverses irregularitats per les quals van aixecar denúncies que van ser remeses a l'autoritat competent. 
 
La Guàrdia Civil recorda que els itineraris i horaris dels transports escolars han d'establir-se de tal forma que en circumstàncies normals resulti que un temps màxim d'una hora per cada sentit del viatge, el recorregut realitzat amb l'escolar en el turisme no havia estat notificat als serveis territorials de Transports a Lleida.


Comentaris

envia el comentari