Catalunya Diari

Denunciat per la instal·lació de doss gàbies-parany en un espai natural de Tragó de Noguera

Denunciat per la instal·lació de doss gàbies-parany en un espai natural de Tragó de Noguera| ACN - Fotografia: Guàrdia Civil

 

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil ha denunciat un ciutadà resident a Andorra per la col·locació de dos gàbies-parany a Tragó de Noguera, al municipi d'Os de Balaguer, en un espai natural inclòs al PEIN Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana. 

Segons el Seprona, les gàbies havien estat col·locades sense autorització amb l'objectiu de capturar animals de fauna salvatge d'una manera no selectiva, utilitzant cimbell viu. Els agents van localitzar a l'interior del compartiment auxiliar d'una de les gàbies-parany una gallina, i en l'altra una guatlla, ambdos vives. Les aus van ser lliurades al Centre de recuperació de fauna salvatge de Vallcalent de Lleida, mentre les gàbies-parany van ser posades a disposició del Departament d'Agricultura.
 
El Seprona va obrir una investigació al juliol en tenir coneixement de la instal·lació d'una gàbia-parany en un espai natural de Tragó de Noguera. Agents del cos van inspeccionar la zona on van localitzar una gàbia-parany de 200 per 200 per 50 centímetres, ancorada al terra i construïda amb malla metàl·lica, amb una gallina viva al seu interior. Així mateix, en una zona propera van trobar una segona gàbia parany de 35 per 50 per 150 centímetres que contenia en un compartiment auxiliar una guatlla viva.
 
El Seprona va identificar un ciutadà resident a Andorra com el presumpte autor de la construcció i instal·lació dels paranys, motiu pel qual li va interposar quatre denúncies per infringir la Llei de caça. En concret, per les irregularitats detectades en el vedat de caça, per la introducció al medi natural d'aus de corral i per la instal·lació de les gàbies-parany metàl·liques sense posseir les preceptives autoritzacions administratives.


Comentaris

envia el comentari