Catalunya Diari

Denunciats dos veïns d'Artesa de Segre per pescar il·legalment truites i carpes al Canal d'Urgell

Denunciats dos veïns d'Artesa de Segre per pescar il·legalment truites i carpes al Canal d'Urgell| ACN - Fotografia: Agents Rurals

 

Efectius del cos d'Agents Rurals que duien a terme tasques de vigilància preventiva del buidatge del Canal d'Urgell van observar diumenge passat a Artesa de Segre una furgoneta sospitosa al costat del canal, en un moment en el qual aquest era pràcticament buit.

Durant la inspecció del vehicle, els agents van localitzar dos salabres i un total de 33 truites comunes i 15 carpes, totes acabades de pescar, però ja mortes. Els Agents Rurals van estendre actes per infracció de la Llei de pesca continental contra les dues persones que presumptament les havien pescades, una de les quals no disposava de llicència de pesca, i van comissar els dos salabres així com tots els peixos pescats.
 
Alguns dels fets denunciats estan tipificats com a infracció greu a la Llei de pesca continental de Catalunya, i es sancionen amb una multa de 301 a 3.000 euros, més el valor dels peixos. 
 
Durant l'hivern, fora de la campanya de reg, es fan buidatges periòdics del canal principal del Canal d’Urgell. Gràcies a la comunicació prèvia del buidatge que la Casa Canal fa al cos d'Agents Rurals, s'intensifiquen les tasques de vigilància per evitar que morin peixos, sigui per manca de cabal o per pescadors que aprofiten la facilitat de pescar-los quan hi ha poca aigua. El 27 de setembre del 2015, quan es va fer el primer buidatge d'aquesta temporada, els Agents Rurals ja van denunciar un veí d'Agramunt per pescar peixos dins el canal buit amb una xarxa de pesca, i se li van comissar tres truites.
 
De manera general, la pesca esportiva al Canal d'Urgell està prohibida tot l'any, segons remarquen els Agents Rurals. El fet de pescar-hi quan se'n fa el buidatge és especialment greu perquè els peixos es troben en una situació més vulnerable. La pesca a mà, i l'ús de xarxes o salabres per a la pesca, està prohibit a totes les aigües continentals de Catalunya (rius, embassaments i canals).


Comentaris

envia el comentari