Catalunya Diari

Denuncien al Pallars Jussà un furtiu per caçar cabirols de nit, sense permís i amb estris prohibits

Denuncien al Pallars Jussà un furtiu per caçar cabirols de nit, sense permís i amb estris prohibits| Text i fotos: ACN

 

Els Agents Rurals van denunciar dilluns en una àrea privada de caça de Sarroca de Bellera (Pallars Jussà) un home, veí d'Alella (Maresme), a qui van enxampar caçant cabirols de nit, sense permís i amb estris prohibits. Totes aquestes infraccions poden comportar sancions econòmiques superiors als 4.000 euros.

Segons informen els Agents Rurals, l'home practicava la caça del cabirol mascle per acostament a l'Àrea Local de Caça de Manyanet de nit i sense permís. Aquest fet és constitutiu d'infracció a la llei de caça. També utilitzava per caçar un visor nocturn acoblat al rifle i un reclam electrònic, ambdues coses prohibides i denunciades per la llei de protecció dels animals.
 
Els agents van comissar el rifle utilitzat, de marca Blaser i calibre 7 mm, i la mira telescòpica, el visor nocturn, el reclam electrònic, els prismàtics utilitzats i la funda de l'arma. Tot el material ha quedat dipositat a l'oficina dels Agents Rurals de Tremp excepte l'arma, que ha quedat en mans de la la Guàrdia Civil de Tremp. Totes aquestes infraccions poden comportar sancions econòmiques superiors als quatre mil euros.
 
En aquests moments la temporada de caça del cabirol encara és oberta fins al dia 14 d'agost, en què es pot caçar el mascle en la modalitat d'espera o acostament diürn. Per caçar s'ha de tenir un precinte que habilita el caçador i l'autorització del titular del terreny de caça.
 
En cas d'abatre la peça, el caçador ha de col·locar el precinte, marcar la data en què s'ha abatut i tot seguit trucar al centre de control de transmissions del Cos d'Agents Rurals per comunicar-ho i passar les dades de l'animal.
 
En alguns casos el Cos d’Agents Rurals també aprofita per extraure mostres biològiques per fer el seguiment de l'estat de les poblacions d'aquest ungulat.


Comentaris

envia el comentari