Catalunya Diari

Desactivada l’alerta del Procicat un cop finalitzat l’episodi de l’onada de fred

Desactivada l’alerta del Procicat un cop finalitzat l’episodi de l’onada de fred| Text i fotografia: ACN

 

Protecció Civil ha desactivat aquest dijous al migdia l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat un cop finalitzat l’episodi de l’onada de fred. El pla es va activar dimarts passat amb l’inici del descens de les temperatures cap a valors extremadament baixos en relació als habituals en el conjunt de Catalunya. 

De cara a la propera matinada i aquest divendres al matí les temperatures mínimes ja no seran tan baixes. No obstant, el fred seguirà sent intens els propers dies i per al cap de setmana s’espera vent intens a molts punts del territori i mala mar a tot el litoral català.
 
Segons el Servei Meteorològic, aquesta darrera nit s’han registrat temperatures mínimes extremes sobretot a les comarques del Solsonès, Alt i Baix Empordà i a punts del Gironès. No obstant, les temperatures més baixes es van donar la matinada de dimarts a dimecres, quan es van registrar valors de -21,6 graus a Das, -19,6 a la Bonaigua (2.266 metres), -18,5 a Salòria (2.451 metres) o -18,3 graus a la Tosa d’Alp (2.500 metres).
 
El risc allaus ha disminuït aquest dijous significativament, passant de fort (4) a marcat (3) a tots els sectors menys al Prepirineu que és moderat (2). En aquest sentit, Protecció Civil ha desactivat també la prealerta del pla Allaucat.
 
Segons els Servei Català de Trànsit, la BV-4024 es manté tallada de Bagà al Coll de Pal i també és obligatori portar cadenes a la C-28 de Naut Aran cap al Port de la Bonaigua.
 
Durant l’episodi hi ha hagut més d’un centenar de màquines llevaneus disponibles, que han fet sobretot la neteja de les vies afectades per neu i també tasques preventives principalment per evitar la formació de plaques de gel. En relació als serveis de transport escolar i obertura de centres, aquest dijous no s’ha registrat cap incidència enlloc.


Comentaris

envia el comentari