Catalunya Diari

Desarticulada una xarxa de distribució de droga a Reus

Desarticulada una xarxa de distribució de droga a Reus| Redacció - Fotografia: Policia Nacional

 En total s'han detingut onze persones: sis a Reus, una a Amposta, dos a la ciutat comtal, una a Balaguer i una altra a Suècia. En els registres domiciliaris practicats després dels arrestos -a Reus i Barcelona-, es van intervenir en total 900 grams d'heroïna, 250 grams de cocaïna, 500 grams de marihuana, 1.500 grams de substància de tall, utillatge divers per a la manipulació dels estupefaents, 3.000 euros en efectiu, una pistola detonadora, dos vehicles i vuit telèfons mòbils.
 L'operació policial es va iniciar quan els agents van tenir coneixement de la presència d'un grup organitzat, els membres estaven establerts a la localitat de Reus, que s'estaria dedicant al tràfic d'estupefaents. Les primeres investigacions van donar com a resultat la localització d'una masia, al terme municipal de Reus, on inicialment es manipulava cocaïna i èxtasi . Les substàncies eren adquirides en altres províncies espanyoles, principalment Madrid i València, per a posteriorment ser distribuïdes en diverses poblacions de Catalunya a través dels integrants d'una de les dues branques del grup.
 
Paral·lelament, es va descobrir que una altra part de l'organització s'encarregava del narcotràfic a nivell internacional, important heroïna des d'Àfrica, via Portugal, fins a Barcelona. Després de la seva adulteració, la droga era disposada per a ser transportada per "mules humanes" fins a diverses ciutats de Suècia, Dinamarca, Itàlia o Alemanya, països on comptaven amb els necessaris contactes per a la seva distribució. Una ciutadana espanyola, integrant del grup criminal ara desarticulat, va ser detinguda a Suècia quan pretenia introduir 200 grams d'heroïna ocults a l'interior del seu organisme .
 
Les investigacions han estat realitzades per agents adscrits a la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria Local de Reus, en col·laboració amb el Grup 2n d'Estupefaents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona i la Unitat de Guies Canins de la Brigada Provincial de Seguretat i Protecció de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari