Catalunya Diari

Desarticulat a Lleida un grup itinerant que hauria sostret 110.000 euros en bancs i joieries de l'Estat

Desarticulat a Lleida un grup itinerant que hauria sostret 110.000 euros en bancs i joieries de l'Estat| ACN - Fotografia: Policia Nacional

 

La Policia de l'Estat ha detingut a Lleida tres homes i dues dones, com a presumptes responsables de sis robatoris amb violència i furts comesos en diferents ciutats espanyoles. En els assalts, els arrestats actuaven de manera itinerant i amb una total especialització. 

Triaven a les víctimes en establiments com ara joieries o sucursals bancàries, especialment a persones vulnerables com ara gent gran. En ocasions també punxaven les rodes del cotxe de les víctimes per distreure-les i furtar bosses i objectes de valor de l'interior del vehicle. La policía, que xifra en prop de 110.000 euros els diners i joies de què s'haurien apoderat, els imputa assalts a Madrid, Alcalá de Henares, Motril, el Puerto de Santa María, Gijón i Lleida.
 
La policia espanyola va iniciar una investigació arran de les denúncies de diverses víctimes, que havien estat objecte de robatoris en diferents províncies de l'Estat. El cos va poder determinar que es tractava de la mateixa organització que actuava per tot el territori estatal de forma itinerant.
 
Segons la policia, el modus operandi de la banda variava en funció de l'objectiu. Una o dues dones entraven a la sucursal bancària observant als diferents clients i moviments de diners que aquests efectuaven al seu interior. D'aquesta manera seleccionaven a una persona que hagués retirat una gran quantitat de diners per, en el moment en què sortís de l'entitat, indicar-ho a la resta d'integrants i assaltar-la per sostreure-li els diners.
 
Una altra de les pràctiques més comunes que usava l'organització era triar a persones que havien estacionat el seu vehicle per operar en algun banc. Llavors els punxaven una de les rodes del cotxe, obligant-les així a estacionar de nou i baixar del vehicle. Aprofitaven aquest moment per distreure les víctimes i sostreure'ls bosses i objectes de valor de l'interior del vehicle, segons fonts policials.
 
En ocasions, enlloc d'entitats bancàries, l'objectiu del grup eren joieries, on els integrants de la banda actuaven al descuit. Així, una parella distreia al dependent de l'establiment i una altra aprofitava aquest moment per fer-se amb mantes de joies o rellotges d'alta gamma.
 
Documentació falsa de diferents països iberoamericans
Els agents van tenir coneixement que el grup tenia previst desplaçar-se fins al nord-est de la Península per cometre robatoris. Fruit del dispositiu per prevenir aquests delictes, els investigadors van aconseguir detenir als cinc membres del grup quan acabaven de sostreure la bossa d'una dona que es trobava en el seu vehicle i que havia retirat 3.855 euros en efectiu d'una sucursal bancària a Lleida. Els arrestats ja havien estat detinguts en altres ocasions a l'Estat amb noms i nacionalitats de diferents països. En el moment de la detenció portaven passaports, cartes d'identitat i permisos de conduir de la República de Mèxic. Aquesta organització es caracteritza per utilitzar també documentacions falses de Guatemala, Mèxic, Veneçuela i Cuba. A més, els agents han intervingut als detinguts nou telèfons mòbils, un vehicle, així com el material amb el qual els arrestats presumptament cometien els seus assalts com ara punxons, eines afilades i punxegudes, robes i disfresses.
 
A més del furt a Lleida, la policia els imputa altres cinc robatoris més, un dels quals va ser comes a Madrid quan una de les arrestades va sostreure en una sucursal bancària un bitllet de 500 euros al descuit quan l'empleada es va absentar del mostrador. Un altre furt va ser comès en una joieria de Motril (Granada) de la qual la banda es va endur diverses mantes amb joies valorades en 45.000 euros, mentre dues parelles entretenien als seus treballadors. Utilitzant el mateix procediment els lladres van efectuar un furt per valor de 18.000 euros en una altra joieria del Puerto de Santa María (Cadis). També van sostreure dos caixetins d'un caixer automàtic d'un banc de Gijón amb 40.600 euros i van assaltar amb violència una dona a la sortida d'un banc a Alcalá d'Henares (Madrid) per robar-li 3.000 euros en efectiu. 


Comentaris

envia el comentari