Catalunya Diari

Desarticulat un grup criminal d'Europa de l'Est molt especialitzat que robava en pisos d'arreu de Catalunya

Desarticulat un grup criminal d'Europa de l'Est molt especialitzat que robava en pisos d'arreu de Catalunya| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal, adscrits a l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial del Camp de Tarragona, han detingut els quatre integrants d'un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris amb força en pisos de Catalunya.

 A principis del mes de desembre, els investigadors van tenir coneixement que un grup criminal format per tres ciutadans georgians i un ciutadà letó, amb domicili a la ciutat de Tarragona, estaria relacionat amb diversos robatoris especialitzats en pisos d'arreu de les demarcacions catalanes.
 
Els detinguts tenien un grau d'especialització tan alt que forçaven els panys de les portes sense deixar cap tipus de marca, fet que dificultava la posterior investigació per part dels agents. Per accedir a l'interior dels habitatges forçaven els panys amb rossinyols i claus 'bumping' i, un cop a dins, sostreien diners en metàl·lic i tots aquells objectes amb un alt valor econòmic. Cal destacar que quan sortien del pis donaven una volta de clau al pany per tal que el propietari no sospités que hom havia accedit a casa seva.
 
Fruit de les indagacions, el dia 11 de desembre es van detenir els quatre integrants del grup a la ciutat de Tarragona. En l'escorcoll del domicili els agents van trobar 3.450 euros i una gran quantitat d'objectes sostrets, així com una gran quantitat de claus i panys que feien servir els detinguts per aprendre a obrir les portes sense deixar marca.
 
En total els investigadors tenen constatat que el grup criminal hauria comès quatre robatoris en domicilis de Tàrrega, Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès, tot i que hores d'ara es troben fent les tasques necessàries per comprovar si els detinguts estan relacionats amb altres fets delictius.
 
Després de declarar en seu judicial, tres dels detinguts van ingressar a presó, mentre que el quart va quedar en llibertat amb càrrecs.


Comentaris

envia el comentari