Catalunya Diari

Descarten que hagi caigut un meteorit a Alpicat provocant un terratrèmol

Descarten que hagi caigut un meteorit a Alpicat provocant un terratrèmol| Laura Biela - Fotografia: IGC

 El Dr. Josep M. Trigo ha explicat a lleidaalminut.com que les estacions de detecció de boles de foc de la Xarxa d'Investigació sobre Bòlids i Meteorits (www.spmn.uji.es), coordinada per ell mateix, "confirmen que no hi ha cap registre de bola de foc des de les estacions catalanes".
 
El petit sisme s'ha registrat al voltant de les 23.16 hores. Des de llavors, les xarxes socials van plenes de comentaris i d'algunes imatges relacionades amb aquest fenomen. Una de les imatges que s'ha pogut veure és la d'una estela. Trigo explica que aquesta "és produïda per un tipus de núvol alt (cirrus) o bé per l'estela deixada per un avió que, formada per petites partícules de gel, és il·luminada per la lluna que apareix al fons. No correspon a un bòlid".
 
Per la seva banda, la investigadora Mar Tapia, del Laboratori d'Estudis Geofísics Eduard Fontseré (LEGEF-IEC), confirma que l'incident detectat aquest dimarts a Alpicat és de natura sísmica i no pas induït per un bòlid.
 
El telèfon 112 d'emergències va atendre 15 trucades relacionades amb la tremolor, que no ha provocat danys, segons ha informat Protecció Civil.


Comentaris

envia el comentari