Catalunya Diari

Descobreixi el laberint de blat de moro de Castellserà

Descobreixi el laberint de blat de moro de Castellserà| Redacció - Fotografia: http://www.castellsdelleida.com/

 Un camp de blat de moro era el lloc on s’amagava Cary Grant en l’escena de l’avioneta del magistral film de Hitchcock 'Con la muerte en los talones'. I és que les plantacions de panís, en el cinema, sempre han estat associades a situacions de misteri, màgia o tensió. Precisament, el laberint de blat de moro de Castellserà, obert tots els dies de la setmana després de la reserva prèvia, constitueix una de les experiències —especialment si el visitant opta per la visita nocturna— amb més encant i misteri de què es pot gaudir a la demarcació de Lleida.
 
El laberint de blat de moro de Castellserà té 3 hectàrees d’extensió i és un laberint tradicional, amb 2 quilòmetres de passadissos que transcorren entre rengleres de blat de moro, que pot arribar als dos metres i mig d’alçada. L’excursió pel laberint no té dificultats especials —només es recomana portar roba i calçat còmodes, gorra durant el dia i llanterna a la nit— i és molt recomanable per a famílies, ja que la visita té un component de joc i diversió idoni per al turisme familiar. Els usuaris tenen també a la seva disposició un mirador de fusta de 6 metres d’alçada per poder veure els camins del laberint.
 
Els visitants poden fer solament l’itinerari pel laberint o acollir-se a un dels paquets que ofereixen els organitzadors (recorregut pel laberint i sopar a la fresca; jornada amb visita a un castell, sopar i laberint; o sopar, laberint i allotjament). La visita al recinte —no recomanada per a persones amb claustrofòbia— no té una durada fixa i es prolonga d’acord amb la voluntat (i l’habilitat) del visitant.
 
El període d'obertura del laberint (que cada any varia de disseny) es perllongarà fins al final de setembre o primers d'octubre, depenent de la temporada del blat de moro, que un cop collit es destina a pinso.
 
L’original muntatge és una iniciativa de la família Perera, propietària de la finca, i forma part de les activitats que promou Castells de Lleida amb la finalitat de dinamitzar les comarques d’interior i complementar el seguit d’activitats culturals i lúdiques (concerts de música, tasts de vins, visites als castells) programades durant l’estiu. El laberint es va posar en marxa l’any 2006 i segueix la tradició de laberints de blat de moro de moltes hectàrees que hi ha als Estats Units i que s’han popularitzat també a països europeus com França o Alemanya.
 
Informació pràctica
Ubicació: Masia l'Esperança - Camí de la Fuliola, s/n, CastellSerà.
Telèfon: 973 402 045 / 973 400 265 / 973 610 598
Web: www.castellsdelleida.com
Preus: 
- Recorregut pel laberint: 3,00 euros/persona
- Recorregut pel laberint i sopar a la fresca: 17 euros/persona
- Visita a un castell de la Ruta de Castells de Lleida: Un Viatge al passat, sopar a la fresca i entrada al laberint: 21,80 euros /persona
- Escapada laberíntica (Sopar fred i entrada al laberint de blat de moro i dormir una nit): 47,50 euros/persona (a partir de 2 persones).


Comentaris
Esther López
Quina és la ruta per sortir del laberint??

envia el comentari