Catalunya Diari

Descobreixi les formatgeries artesanes de la Seu

Descobreixi les formatgeries artesanes de la Seu| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 Totes tres s'iniciaran a les 10.00 hores a l'Espai-Ermengol-Museu de la Ciutat, situat al carrer Major numero 8 de la Seu d'Urgell, on es visitarà la segona planta, que està dedicada al formatge. Tot seguit, els participants a la ruta podran visionar un audiovisual informatiu sobre la Cooperativa Cadí i podran degustar productes d'aquesta productora de formatge i mantega amb denominacions d'origen protegides. La sortida finalitzarà amb una visita a una formatgeria artesana de la comarca de l'Alt Urgell, com la Mas d'Eroles (Adrall), Serrat Gros (Ossera) i Baridà (Bar). 
 
Aquesta nova proposta s'emmarca en la programació de Les Rutes Guiades a la Seu d'Urgell i comarca de l'edició d'enguany, la qual té com a objectiu donar a conèixer aquest producte agroalimentari del nostre territori i els seus productors, per tal de donar-li el valor que es mereix. 
 
Visita del diumenge 1 de juliol
La Ruta del Formatge començarà aquest diumenge, 1 de juliol, amb la visita a la formatgeria artesana Mas d'Eroles d'Adrall, just després de visitar l'Espai Ermengol que té dedicada una planta al formatge artesà de la comarca, el passi del vídeo sobre la Cooperativa Cadí i una degustació dels productes làctics que s'hi elaboren. 
 
La següent sortida d'aquesta ruta tindrà lloc diumenge, 15 de juliol, amb la visita de la formatgeria artesana Serrat Gros d'Ossera. En aquesta jornada, els participants també podran optar a un dinar per 15 euros. La tercera i última ruta del formatge serà diumenge, 29 de juliol, ens portarà fins a la formatgeria artesana Baridà de la població alturgellenca de Bar. 
 
Per a poder participar en qualsevol d'aquestes sortides per conèixer aquestes tres  formatgeries artesanes de la comarca de l'Alt Urgell cal inscriure's prèviament a Turisme Seu o a l'oficina de turisme del Consell Comarcal. 


Comentaris

envia el comentari