Catalunya Diari

Destapen a Lleida una trama dedicada a gestionar falses declaracions d'accidents per estafar l'asseguradora

Destapen a Lleida una trama dedicada a gestionar falses declaracions d'accidents per estafar l'asseguradora| Redacció - Fotografia: Policia Nacional (Arxiu)

 

Agents de la Policia Nacional han destapat una trama dedicada a tramitar declaracions fraudulentes d'accidents per estafar l'asseguradora. Els danys que presentaven els vehicles no haurien estat conseqüència directa d'accidents o els mateixos eren ocasionats o agreujats expressament. 

Pel que sembla, el propietari d'un taller mecànic de la població d'Artesa de Segre comptava amb la connivència de dos empleats d'altres empreses amb l'objectiu final que l'asseguradora assumís un càrrec superior al preu real de les reparacions, la qual cosa li va ocasionar un perjudici econòmic de 60.000 euros a aquesta. Ha estat detinguda una persona i imputades onze més per presumptes delictes d'estafa i falsedat documental.
 
Informacions rebudes a la Unitat de Seguretat Privada de Barcelona apuntaven a l'existència de nombrosos informes d'accidents d'automòbils que haurien estat tots ells tramitats per un mateix taller mecànic de la província de Lleida, els quals podrien ser fraudulents.
 
Danys ocasionats o agreujats expressament
Les gestions realitzades pels investigadors, va permetre comprovar que des de l'esmentat taller s'havien tramitat declaracions de danys que presentaven els vehicles i aquestes no haurien estat conseqüència directa d'accidents o els mateixos eren ocasionats o agreujats expressament. Per aquest motiu, l'ara detingut comptava amb la presumpta connivència de dos empleats d'altres empreses, l'objectiu final era facturar a l'asseguradora uns costos molt superiors als tarifats. El perjudici econòmic ocasionat a la mateixa puja a 60.000 euros.
 
Una persona ha estat detinguda i imputades onze més pels presumptes delictes d'estafa i falsedat documental.
 
L'operació ha estat realitzada per agents de la UDICO de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Lleida i de la Unitat de Seguretat Privada de la Brigada Provincial de Seguretat i Protecció de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari