Catalunya Diari

Detenen una parella per comprar i revendre a través d'internet dispositius electrònics amb targetes falsificades

Detenen una parella per comprar i revendre a través d'internet dispositius electrònics amb targetes falsificades| ACN - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir entre el 28 i 29 d'octubre una parella per vendre material electrònic que prèviament havia adquirit per internet utilitzant targetes de crèdit o dèbit falsificades. En total, van utilitzar 50 targetes de diversos països europeus amb les quals van estafar uns 6.000 euros.

El responsable d'una start-up que es dedica a fer d'intermediària en la compra-venda va alertar als agents d'unes comandes sospitoses, entre les quals un ordinador portàtil valorat en 1.400 euros. Per fer les comandes els detinguts aconseguien la numeració de les targetes de crèdit, normalment estrangeres. En total, haurien utilitzat 50 targetes amb les quals haurien estafat per valor de 6.000 euros.
 
Els dos detinguts serien autors de 50 delictes de falsificació i tinença de targetes de crèdit i dèbit i 41 delictes d'estafes bancàries. L'home, de 28 anys, té nacionalitat camerunesa i és veí de Lleida. Per la seva banda, la dona, de 27 anys, és de la República Dominicana i té domicili a l'Hospitalet de Llobregat.
 
Abans de l'avís, els Mossos ja havien detectat diverses operacions sospitoses: tres cops s'havien fet comandes d'aparells electrònics de gamma alta a través de l'aplicació per a mòbil i tauleta de la companyia i les havien intentat pagar amb diferents targetes de crèdit estrangeres. A més, el lloc d'entrega sempre era en hotels de Barcelona.
 
A més, en l'última petició havien demanat un ordinador portàtil valorat en més de 1.400 euros, el qual s'havia d'entregar el dia següent en un altre hotel de la ciutat. Els Mossos de paisà van seguir el comprador del producte. Després de rebre el portàtil, l'home es va asseure en un banc a l'exterior de l'hotel i va esperar durant una hora fins que va aparèixer una altra persona que volia comprar l'ordinador.
 
Tot seguit, van identificar i detenir l'investigat i van concloure que, mitjançant un web de compravenda d'objectes, havia quedat amb algú que estava interessat en el portàtil a fi de vendre-li. Així, aconseguia desfer-se de la mercaderia comprada de forma fraudulenta de manera quasi immediata.
 
Comades amb targetes robades
El detingut aconseguia la numeració i els tres dígits del codi de seguretat de targetes de crèdit estrangeres, i llavors feia comandes de productes d'electrònica a través d'aquesta empresa intermediària.
 
L'autor dels fets intentava pagar amb les dades de les diferents targetes de crèdit fins que aconseguia que el sistema de cobrament n'acceptés una. Va arribar a utilitzar 50 targetes de diversos països europeus.
 
El fet que vinculava les compres a la mateixa persona era que sempre s'entregaven en hotels de Barcelona i que el receptor era un home de raça negra. Una vegada tenia el producte el revenia a través d'un web de compravenda. El preu total dels aparells electrònics adquirits de manera fraudulenta puja a uns 6.000 euros. 
 
Posteriorment es va determinar que la seva parella, una dona dominicana, també havia fet comandes. Es va fer una entrada al seu domicili i es van intervenir quatre objectes d'electrònica de gamma alta valorats en uns 3.000 euros. 
 
Els investigadors creuen que la numeració de les targetes de crèdit l'obtenien per internet a través d'un contacte que tenien a la Gran Bretanya.
 
Els dos detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta per determinar si s'han utilitzat aquestes targetes en altres il·lícits i no es descarten més detencions.


Comentaris

envia el comentari