Catalunya Diari

Detinguda la persona que va robar el fòssil de Coll de Nargó

Detinguda la persona que va robar el fòssil de Coll de Nargó| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

restitució de la peça sostreta

Arran de la sostracció el passat 29 de maig d’un fòssil que podria correspondre’s a una cria de vertebrat de fa 70 milions d’any, el grup especialitzat en delictes contra el Patrimoni Històric dels Mossos d’Esquadra va començar la investigació analitzant declaracions de persones relacionades amb el jaciment i efectuant una minuciosa inspecció del lloc dels fets.

Les evidències obtingudes durant la investigació ja apuntaven a la possible autoria de la persona imputada finalment però l’estratègia policial en aquest tipus de delictes sempre prioritza la recuperació de la peça sostreta en les millors condicions possibles. Durant les diverses entrevistes mantingudes amb el llavors investigat va ser informat de la importància històrica de la peça sostreta i de la necessitat que fos restituïda sense danys. Això ho va fer el 26 de juny, quan la va dipositar a peu de carretera en un lloc proper a la sostracció, just al costat del Mirador del Cretaci. Amb una trucada telefònica anònima l’investigat va indicar el lloc exacte on se la podia localitzar.

Amb la restitució de la valuosa peça, els investigadors només esperaven els resultats de les proves de laboratori de la Policia Científica, juntament amb altres evidències que vincularien definitivament l’investigat amb el robatori. Aquest però, coneixedor de que les recerques policials l’assenyalaven com a possible autor, va confessar ser l’autor material del furt.


Comentaris

envia el comentari