Catalunya Diari

Detinguda per simular el seu propi segrest a Tremp

Detinguda per simular el seu propi segrest a Tremp| Redacció

 Els fets del fals segrest es remunten al passat 6 d’abril quan la dona va sortir a comprar tabac i ja no va tornar a casa. Posteriorment el pare de la suposada víctima va denunciar davant dels Mossos d’Esquadra que havia rebut un missatge al seu telèfon, on una persona demanava 5.000 euros a pagar en menys de 48 hores. En cas de no efectuar el pagament o posar els fets en coneixement de la policia, el suposat segrestador amenaçava en matar a la noia.
 
Davant d’aquests extrems, l’Àrea d’Investigació Criminal del Pirineu va requerir a la  UCSE, que es va fer càrrec de les gestions necessàries per tal d’esclarir els fets i localitzar Natalia R amb vida. Fruit de les investigacions iniciades, els investigadors van començar a tenir els primers indicis que no estaven davant d’un segrest sinó que la mateixa víctima del segrest estaria simulant-lo per a cobrar-ne el rescat.
 
Les indagacions policials van portar als agents fins a un amic de la suposada víctima qui, després de ser preguntat pels policies, va manifestar que Natalia R. es trobava a casa seva, a Talarn, per voluntat pròpia. Ràpidament els investigadors es van desplaçar fins al pis i van comprovar que, efectivament, la noia estava tranquil·la i asseguda al sofà amb el seu telèfon mòbil a la mà i que mai havia estat segrestada.
  
Al veure’s descoberta, ella mateixa va dir reconèixer els fets i va explicar als agents que havia simulat el seu propi segrest per obtenir diners. Tal i com estableix el codi penal va quedar detinguda per un delicte de simulació de delicte. La falsa denúncia va suposar una gran mobilització d’efectius així com de mitjans tècnics ja que, a banda dels agents de l’UCSE, també van participar en el dispositiu agents de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial del Pirineu  així com funcionaris del Jutjat d’Instrucció número 1 de Tremp.


Comentaris

envia el comentari