Catalunya Diari

Detingudes a la Seu 16 persones per contraban de tabac

Detingudes a la Seu 16 persones per contraban de tabac| Redacció - Fotografia: Guardia Civil

 La investigació va començar a mitjans del mes de març en tenir coneixement de la possible existència de diversos grups organitzats que s'estaven dedicant a passar tabac de contraban des d'Andorra a Espanya, a través dels camins de muntanya , que uneixen la frontera hispanoandorrana. El citat tabac era posteriorment emmagatzemat a la Seu d' Urgell i en altres les localitats pròximes, des d'on es transportava i es distribuïa a diferents punts de la geografia espanyola.
 
Primer grup desarticulat
En la nit del dia 28 de maig, l'Equip de Policia Judicial de la Seu d'Urgell va detenir als voltants del terme municipal de Montferrer i Castellbó (lloc on acabaven el trajecte els farderos) a A.B.L., espanyol de 31 anys amb domicili a La Seu d'Urgell, en el moment en què pretenia introduir en el interior d'un vehicle la quantitat de 3.000 paquets de tabac ros de contraban que havia transportat en fardells per la muntanya des Andorra a Espanya, valorats en 14.100 euros.
 
Després de realitzar un reconeixement per la zona es va localitzar un altre vehicle que portava en el seu interior 2.000 paquets de tabac ros de contraban, valorats en 9.350 euros, així com dos vehicles que eren presumiblement utilitzats pels autors com a suport dels anteriors, els quals van quedar també intervinguts pels agents.
 
Com a conseqüència d'aquesta actuació, i de les investigacions que es estaven realitzant, els dies 29 i 30 de maig es va procedir a detenir a la Seu d'Urgell vuit membres de la organització: M.N.P. 37 anys; A.R.E. 40 anys; M.B.L. 35 anys; L.N.P 29 anys; G.T.G. 34 anys; I.S.T.R. 32 anys; D.T.G. 38 anys, tots ells espanyols, i D.S. de nacionalitat russa de 23 anys. Tots són veïns de la comarca.
 
Segon grup desarticulat
El següent grup es va desarticular el passat diumenge 1 de juny als voltants de la Duana de la Farga de Moles. Sobre les 22.00 hores es detecta la presència de tres persones que transitaven per un camí pròxim al recinte duaner de la Farga de Moles, amb la intenció d'introduir d'Andorra a Espanya tabac de contraban, portant a l'esquena diversos paquets els quals després ser identificats i comprovar que en els 'fardells' portaven contraban de tabac. Els agents van detenir als implicats i més tard, en la mateixa zona, es van detenir a quatre persones més que tenien relació amb els anteriors. Els detinguts corresponen a les inicials de G.H.P. espanyol de 54anys; J.A.T.M. 37 anys; N.J.C.B. 37 anys; M.A.A.D.S. 31 anys; G.L.D.S. 38 anys; M.J.E.F. 44 anys, tots ells de nacionalitat portuguesa; o M.A.S. andorrà de 19 anys, tots ells amb residència a Andorra.
 
En aquesta actuació s'intervenen un total de 6.250 paquets de tabac ros de contraban, valorat en 25.987,50 euros.
.
D'ambdues actuacions s'instrueixen diligències policials que han estat lliurades al Jutjat d'Instrucció de la Seu d'Urgell en funcions de Guàrdia. Els detinguts en la primera actuació van ser posats en llibertat, i els de la segona seran presentats davant la Autoritat judicial, quedant dipositat tant el tabac com els nou vehicles intervinguts a disposició judicial .
 
No es descarten més detencions en els pròxims dies.


Comentaris

envia el comentari