Catalunya Diari

Detingut a Tàrrega quan volia comprar un habitatge mitjançant l’estafa del clixé

Detingut a Tàrrega quan volia comprar un habitatge mitjançant l’estafa del clixé| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dia 7 d'abril a Tàrrega un home de 44 anys, de nacionalitat camerunesa i veí de Renteria (Guipúscoa), com a presumpte autor d'un delicte d'estafa i falsificació documental, quan volia comprar un habitatge mitjançant l'estafa del clixé.

La detenció és el resultat d'una investigació iniciada a principis d’abril després que un veí de Tàrrega denuncies que intentaven estafar-lo. Tot va començar quan la víctima va penjar a Internet un anunci per vendre una casa. Al cap d’uns dies una persona va mostrar interès per l’immoble. Després de concertar varies cites, l’interessat va oferir al venedor la possibilitat de fer el pagament amb un mètode que permetia fabricar bitllets de curs legal amb una tinta especial que duplicava els diners.
 
En la darrera trobada, que es va fer al domicili del venedor, l'home que volia fer la compra va fer una demostració de com es duplicaven els bitllets. Va aplicar la suposada tinta especial al bitllet de curs legal, va intercalar-lo amb unes cartolines i ho va embolicar tot en paper de plata. Al cap d’uns minuts va fer aparèixer dos bitllets de 50 euros.
 
Després de la demostració, el comprador va oferir-li al venedor fer el pagament de la casa amb aquest mètode. La condició es que havia de portar 30.000 euros per triplicar-los.
 
El venedor va sospitar que volien estafar-lo, per la qual cosa es va posar en contacte amb els Mossos d'Esquadra.
 
Després de diverses indagacions, els agents de la Unitat d’Investigació de Cervera van localitzar i detenir, al carrer Migdia de Tàrrega, al presumpte estafador. En el moment de la detenció portava una motxilla amb tot el material necessari per realitzar l'estafa, coneguda amb el nom de l’estafa del clixé. Un cop en dependències policials els agents van comprovar que el detingut tenia antecedents per estafes similars perpetrades en diferents ciutats espanyoles.
 
El detingut, que tenia antecedents, va passar el 9 d’abril a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Cervera, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.Comentaris

envia el comentari