Catalunya Diari

Detingut a Tarrés amb 500 metres de cable de l'AVE robat

Detingut a Tarrés amb 500 metres de cable de l'AVE robat| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat diumenge un home, de 49 anys d'edat, veí de l'Hospitalet del Llobregat i de nacionalitat romanesa, com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força, per sostreure 500 metres de cable de l'AVE.

Els fets van succeir el passat diumenge, prop de les 00.00 hores, quan els vigilants de seguretat d'ADIF van alertar que s'estava produint un robatori de cablejat de la instal·lació ferroviària, en un tram de la línia dins del terme municipal de Tarrés. Concretament, els vigilants van descobrir un forat en la tanca de protecció d'un tram de l'AVE que circula paral·lel a l'autopista AP-2. Tot seguit, van localitzar rotlles de cable preparats per emportar així com diferents restes de funda de cable. A pocs metres, també van localitzar un home que s'havia amagat al detectar la presència dels vigilants.
 
Poc després, va arribar una dotació policial que va constatar que aquest home duia una bossa amb divers material utilitzat per sostreure cablejat, com un arc de serra, cúters i fulles de recanvi. Per aquest motiu, se'l va detenir com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força.
 
En el lloc de la seva detenció es va recuperar 17 rotlles de cable pelat i 7 rotlles més de cable sense pelar, entre altre material. El cable intervingut superava els 500 metres de fil.
 
Tot apunta, que el detingut, en el moment de ser descobert, es trobava esperant que arribés al lloc algun vehicle per recollir el material sostret.
 
El detingut passarà properament davant el jutjat de guàrdia en funcions d'instrucció de Lleida.


Comentaris

envia el comentari