Catalunya Diari

Detingut cultivant marihuana de forma intensiva a Alpicat

Detingut cultivant marihuana de forma intensiva a Alpicat| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra va detenir el passat dimarts un home, de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veí d'Alpicat, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La detenció és el resultat d'una investigació iniciada el passat mes d'abril, després de tenir coneixement que, presumptament, a l'interior d'un domicili situat al carrer Horta de la població d'Alpicat, es podia estar cultivant marihuana de forma intensiva. La Unitat d'Investigació de l'ABP Segrià va iniciar una sèrie de dispositius de vigilància que van permetre constatar aquests fets. Els agents van comprovar que la marihuana cultivada, era venuda en petites quantitats a joves de la població o bé, en quantitats més grans, a altres homes que posteriorment la venien al detall.
 
La investigació va concloure el passat 30 de juny, pels volts de les 8.00 hores, amb la detenció a Alpicat del presumpte responsable de la plantació. Hores després es va realitzar una entrada i perquisició al domicili del detingut, on es va trobar diferents estris pel cultiu intensiu hidropònic en espais tancats com làmpades, ventiladors, controladors de temperatura i PH, temporitzadors i productes fertilitzants, entre altres estris, així com varies plantes de marihuana de diferents mesures.
 
La instal·lació disposava d’una zona destinada a les plantes mares d’on es treien parts per poder fer el planter així com un altra zona dedicada al creixement de les plantes. També hi havia un lloc destinat per l’assecament i l’embossat del producte final per a la venda. Amb tota la infraestructura muntada en el domicili es calcula que el detingut podria cultivar en un any fins a 80 quilograms de marihuana.
 
Tanmateix es va comprovar que tots els dispositius utilitzats pel cultiu estaven connectats fraudulentament, sense passar pel comptador, per tal de no pagar el consum de la llum. Per aquest motiu, també s'ha inculpat al detingut un delicte de defraudació del fluid elèctric.
 
El detingut ha passat aquest dijous a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció número 3 dels de Lleida, en funcions de guàrdia de Lleida que s’ha fet càrrec de les diligències.


Comentaris

envia el comentari