Catalunya Diari

Detingut per estafar a diverses cooperatives de les Garrigues

Detingut per estafar a diverses cooperatives de les Garrigues| Redacció

 Les presumptes estafes consistien en la compra de quantitats importants d’oli en cooperatives del Priorat, les Garrigues, la Ribera d’Ebre i Terra Alta. Sense haver pagat als productors, intentava comercialitzar les mercaderies a un preu inferior al del mercat.
 
L’home es feia passar per un distribuïdor d’aquests productes en localitats de Terol. Amb aquesta presentació es va personar en cooperatives de Falset, Marçà, Ulldemolins, Capçanes, la Fatarella, Maials, Tivissa, la Serra d’Almos, Bot, la Pobla de Massalenca, Corbera d’Ebre, Rasquera, Granadella, Bovera, Granyena i Juncosa. A l’hora d’efectuar el pagament de les comandes, habitualment donava unes dades bancàries falses d’una empresa de Torredembarra. En algunes ocasions també havia emès un pagaré bancari sense fons o facilitava comptes bancaris inexistents. En total hauria estafat uns 36.000 euros en setze operacions de compra. 
 
Arran dels impagaments, les cooperatives van denunciar els fets i els Mossos van obrir una investigació. Després de diverses indagacions es va descobrir la trama de l’estafa i es va determinar que havia estat planificada per dues persones. Una d’elles, Joaquin DA, va ser detingut el 25 de gener a Gandesa (Terra Alta). Pel que fa a l’altre implicat, encara no ha estat localitzat. El detingut va passar a disposició judicial el passat 28 de gener, al Jutjat de primera instància i instrucció núm. 1 de Falset i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.


Comentaris

envia el comentari