Catalunya Diari

Detingut per quinze robatoris amb força en empreses de la Segarra i Urgell

Detingut per quinze robatoris amb força en empreses de la Segarra i Urgell| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 20 d’octubre un home, de 36 anys, de nacionalitat romanesa i veí de Barberà del Vallès, com a presumpte autor de quinze delictes de robatori amb força a l'interior d'empreses i un delicte de pertinença a grup criminal.

La detenció és el resultat d'una investigació iniciada a principis d'estiu, després de detectar-se un seguit de robatoris amb força en empreses de la Segarra i l'Urgell amb un mateix modus operandi. Concretament, entre el mes de juny i finals de setembre, es van cometre quinze robatoris amb força en empreses situades en polígons industrials de Tàrrega, Cervera, Bellpuig, Sant Guim de Freixenet i Anglesola.
 
En la majoria dels casos els lladres van inutilitzar els sistema d'alarma i, tot seguit, van forçar les portes o bé van fer un forat al sostre per tal d'accedir a l'interior dels edificis. Un cop dins, van sostreure diners, eines de treball, material i components elèctrics, aparells d'electrònica i metalls diversos, com, rotlles de filferro, cable de coure, lingots d'alumini i bigues de ferro, entre altres.
 
En algun dels robatoris, també van sostreure un vehicle de la empresa que van utilitzar per traslladar els objectes sostrets.
 
Els investigadors tenien indicis que els lladres pertanyien a un grup perfectament organitzat i amb molta mobilitat per tot el territori català, que es desplaçava a diferents municipis lleidatans per tal cometre els robatoris. El passat dia 20 va concloure una primera fase de la investigació amb la detenció a Cervera d'un dels presumptes autors dels robatoris. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.
 
El detingut, que tenia antecedents, va passar el 22 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia a Cervera. El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.


Comentaris

envia el comentari